Samsun Medya Grubu'na bağlı, kentin uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S ekipleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği sosyal konut projesi ilgili vatandaşlara mikrofon uzattı. Son eklenenlerle birlikte 3 bin 750 konutun yapılacağı Samsun'da yaşayan vatandaşların bazıları, projeden umutlu olduklarını dile getirdi. 

'TAKSİTLENDİRME MAKUL'

Murat ULUIŞIK: Konut projesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Ev sahibi olmak isteyenler, TOKİ'den taksitli bir şekilde konut sahibi olabilirler. Taksitlendirmeyi de makul buluyorum. Şunda günümüzde 2+1 evlerin kiraların 3 bin liradan başlıyor. Vatandaş daha az ödeyip, ev sahibi olacak. 

'KİRA ÖDER GİBİ EV'

Mustafa KOÇ: Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi, konutlandırma projesi gerçekten iyi. Bende ev almak istiyorum. Hatta ev fiyatlarına baktım. En kötü ev 1 buçuk milyon. TOKİ'lerin yapacağı konutların yeri belli olsa bizim için daha iyi olur. Fiyatlar ve taksitlendirme bizim açımızdan gayet iyi. Kira öder gibi ev sahibi olmuş olacağız. 

'DOĞRU BİR PROJE'

Onur BAL: Projeyi doğru buluyorum. Günümüzde kiralar 3 bin liradan başlıyor. 2 bin 800 liranın ödenebilecek bir tutar olduğunu düşünüyorum. Bunun 81 ilde devamlılığının olmasını isterim. Vatandaşın yanında olmaları güzel. 

'NASIL ALACAK?'

Kadir BÜYÜKDAĞ: Kira ödeyecek gibi ev sahibi olma kısmı mantıklı geliyor. Ama proje anladığım kadarıyla 10 yıla dayalı. Cumhurbaşkanı açıklama yaptı. Fakat bu 10 yılda işler nereye gelecek? Yani sabit ödeme şekli ile olacak deniliyor. Bir de yer konusunda, yapılmış hazır TOKİ'ler mi, yoksa farklı alanda farklı projelere mi tekabül ediyor? Orada net değil. 

'DEVLETE ÖDER' 

Eşref KAYNAR: Günümüzde Samsun'da en kiraları almış başını gidiyor. Dolayısıyla TOKİ'den kira öder gibi ev sahibi olma durumu çok güzel. Böyle bir uygulama bence güzel. Nihayetinde ev sahibi olacaksınız. Bir insanın ömrü boyunca kirada oturduğunu düşünürsek, hiç değilse kendi evinde oturup devlete ödeme yapar. 

'KONUT SAYISI ARTIRILMALI' 

Oktay YILMAZ: Kiraların yüksel olduğu bir zamanda. Toplu konut projesi ile ev sahibinin kolay olunmasının iyi olduğunu düşünüyorum. Ama konut sayısının artırılmasını düşünüyorum. Sonuçta Samsun metropol bir şehir. Sayısının artmasını istiyoruz. 2 bin liranın altında kira yok. Dolayısıyla fiyatlar makul.  

'SICAK BAKMIYORUM' 

Ahmet Enes AYLEYİK: TOKİ'lerde çoğu akrabam konut aldı. Ama benim aklıma yatmayan, bir şey var. Ki herkeste söylüyor. Taksitler bir türlü bitmiyor. Bende o yüzden özel şirketlere yönelip ev almayı tercih ettim. Açıkçası TOKİ'ye sıcak bakmıyorum. 

'O PARAYI ÖDEYEMEZ' 

Sadettin DENER: Ekonomi çok kötü durumda. Asgari ücret belli. Kimse halkını düşünmüyor. 5 bin 500 lira alan birinin TOKİ'lerden bina alması çok zor. 2 bin 600 lirayı ödeyemez. 

'PEŞİNAT ZORA SOKAR'

Cihan İNCEOĞLU: Güzel bir şey. Dar gelirli insanların ev sahibi olmaları. Ama, 2+1 2 bin 800 lira gibi bir ödemesi var. Yalnız, buna 60 bin lira gibi bir peşinat istiyorlar. Madem dar gelirlilere özel bir şey ise vatandaş bu 60 bini nereden bulacak? Bende emekliyim ve 60 bin lira peşinattan dolayı başvuru yapmayı düşünmüyorum. Orada da bir indirim yapılırsa, daha güzel olur. Yoksa taksitlendirmesinde bir sorun yok. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.