Samsun'da var! İşte son seçim anketinin sonuçları! Samsun'da Bu Pazar seçim olsa Cumhur İttifakı mı yoksa Millet İttifakı mı seçimi kazanır? Samsun dahil 18 şehirde yapılan son seçim anketinin işte sonuçları.


Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi'nin, 1-4 Nisan 2022 tarihleri arasında Samsun dahil İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Bursa, Konya, Mersin, Antalya, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır, Urfa, Mardin, Batman, Şırnak, Van ve Adıyaman şehirlerini kapsayan anketine 2 bin 10 kişi katıldı. Hata payı yüzde 3, güven aralığı yüzde 98 olarak açıklanan anketin yarısı yüz yüze, yarısı da bilgisayar destekli gerçekleştirildi.


Ankette katılanlara "Bu pazar bir genel seçim olursa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.


Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi'nin son anketine göre kararsızlar ve oy kullanmayacak olanlar dağıtıldıktan sonra partilerin oy oranı şöyle oldu:


seçim anketi.jpg

AKP: Yüzde 33,4


CHP: Yüzde 30,2


İYİ Parti: Yüzde 12,4


HDP: Yüzde 11,2


MHP: Yüzde 7,1


DEVA: Yüzde 3,8


Gelecek Partisi: Yüzde 1,4


Saadet Partisi: Yüzde 0,6

seçim anketi ittifak.jpg


Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi'nin seçim ankettin de ayrıca katılımcılara "Mevcut durumda var olan ittifaklara oy verir misiniz?" diye de soruldu. Bu soruya ise "Millet İttifakına oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 36,2, "Cumhur İttifakına oy veririm" diyenlerin oranı ise yüzde 34,9 oldu.


"Oy verdiğim parti içinde olursa ancak oy verebilirim" diyenler yüzde 15,7, "Hayır, hiçbir koşulda oy vermem" diyenler yüzde 6,7, "Kararsızım" diyenler ise yüzde 6,5 oldu.