Karadeniz bölgesinin özellikle kış ayrında vazgeçilmezi balık, hava sıcaklarının normallerin üzerinde seyretmesiyle tezgahlarda fiyat artışına neden oldu. Karadeniz'deki deniz suyu sıcaklığının beklenen seviyeye düşmemesi avlanan balık miktarını da olumsuz etkiledi. Karadeniz suyunun ısınması ise en çok hamsiyi vurdu.

BALIK FİYATLARI 

Havaların ısınması ise, tezgahları vurdu. Samsun'da, hamsi 40 lira, istavrit 60 lire, çinekop 60 lira, mezgit 30 lira, barbun 50 lira, kefal 40 lira, alabalık 60 lira, somon 70 lira, çupra 110 lira, levrek 140 lira, kötek 150 liradan tazgahlarda yerini buldu.   

balik ic 2001

"UMARIM DÜŞER"

Samsun'da balıkçılık yapan Onur Can Köse, özellikle havanın sıcak gitmesinden dolayı kaliteli hamsinin çıkmadığını bundan dolayı da pahalı olduğunu belirterek, "Ocak ayında olmamıza rağmen yaz havası yaşıyoruz. Bu da ister istemez balıklara yansıyor. Özellikle hamsi gibi balıklar karı ve soğuğu severler. Hal böyle olunca Karadeniz sularından da hamsi çıkıyor ama kaliteli değil. Şu anda, tezgahlarımızda neredeyse tüm balıklar var. Hamsi 40 lira, istavrit 60 lire, çinekop 60 lira, mezgit 30 lira, barbun 50 lira, kefal 40 lira, alabalık 60 lira, somon 70 lira, çupra 110 lira, levrek 140 lira, kötek 150 liradan satışa sunuyoruz. Havaların soğuması ve Karadeniz sularında balığın artmasıyla fiyatların da düşeceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.