Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, CHP'li İpek'in Osmanlı Kafe ihalesiyle ilgili sorduğu soruyu, "Olağanüstü bir durum söz konusu olduğu için pazarlık usulü ile yapıldı" diye yanıtladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde CHP Meclis üyesi Hasan İpek, Rasathane mahallesinde yapılacak Osmanlı Kafe'nin pazarlık usulü ile 3.5 milyon liraya ihale edilmesi konusunu, verdiği soru önergesi ile gündeme getirdi.

İPEK SORU ÖNERGESİ İLE SORDU

CHP Meclis üyesi İpek, soru önergesinde "4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 21. maddesinde pazarlık usulü ihalenin sel, deprem gibi doğal afetlerde, savunma, güvenlik gibi durumlarda ya da öngörülemeyen ani oluşan ihalenin ivedi yapılması gerektiği durumlarda yapılabilmektedir. Konunun doğal afet veya güvenlik ile bir ilişkisi olmadığına göre kafe yapımındaki öngörülemeyen aciliyet durumu nedir? Pazarlık usulü ile yapım işini alan kişinin eski bir AK Parti Belediye Başkanı olduğu doğru mudur? Belediyenin elindeki mevcut sosyal tesisler zarar ediyor diye kiraya verilirken neden böyle bir kafe yapım ihalesi yapılmaktadır?" diye sordu.

OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM VAR

Meclis oturumunda Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, İpek'in soru önergesine verdiği yanıtta Osmanlı Kafe ihalesinin olağanüstü bir durum söz konusu olduğu için pazarlık usulü ile gerçekleştirildiğini ifade etti. Demir, soruyu şu sözlerle yanıtladı:

"Bunun ihale geçmişini iyi inceleyin. Samsun'da daha önce belediye başkanlığı yapmış, çok sayıda insan var. Pazarlık usulü ile verilmesinde de süreci görüyorsunuz. Şu anda olağanüstü bir durum söz konusu. Yasa da o ifade edilmemekle birlikte, yapılma gereği duyulmuştur. Oranın aciliyeti de var. Orası tamamen bölgedeki halka hizmet için. Belediye de bizim hala zarar eden tesislerimiz var. Biz onları hala işletiyoruz. Ama belediyenin işletmemesi gereken tesisleri işletiyoruz. O bölgede farkındaysanız, belediyenin orada ailelere insanlara bir kafe gibi, restorant gibi gönül rahatlığıyla gençlerin ders çalışabilecekleri çok şık bir bina orası. O açıdan süreç çalışmıştır ve inşasına başlanmıştır."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.