Samsun'un da aralarında bulunduğu illerde, internet üzerinden bebek satışı iddiası Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Bir internet sitesi üzerinden yeni doğmuş veya doğmamış bebeklerini sattığı iddia edilen sözde ebeveynler, bebekleri için 100 ila 170 bin lira arasında fiyat talep etti. Kan donduran iddialar üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti.

''PARA HESABIMA GELİR, BEBEK ADRESE GİDER''

Bir kişinin ''Bende kız bebek var, 40 günlük. Ücret talebim var. Karşılayana evlatlık vermek istiyorum. 100 bin istiyorum. Para hesabıma gelir, bebek adrese gider.'' ifadeleriyle verdiği ilanda bebeğin fotoğraflarını paylaşıp şartları sundu.

SAMSUN'DA İNTERNET ÜZERİNDEN BEBEK SATIŞI İDDİASI

Star Haber Muhabiri Rojbin Hayrullahoğlu'nun haberine göre bir internet sitesi üzerinden ilan veren bazı kişilerin bebek sattığı öne sürüldü. Habere göre Samsun'da yaşadığını belirten bir kişi ''100 bin lira istiyorum. 100 bin lira hesabıma gelir, ben de bebeği alır ayağınıza kadar gelirim. Ciddi şartımı karşılamayan birine numaramı vermiyorum.'' diye konuştu.

DOĞMAMIŞ BEBEK İÇİN 170 BİN LİRA İSTEDİ

Söz konusu sitede henüz doğmamış bebeğini satmak isteyen bir annenin ise, 9 aylık hamile olduğunu belirterek verdiği ilanın altına da telefon numarasını yazdığı görülüyor. Yabancı uyruklu pazarlıkçı anne, Türkiye'de oturma izni olmadığını ve bebeği verdikten sonra memleketine döneceğini belirtti.

KENDİ ÇOCUĞUYMUŞ GİBİ NÜFUSA KAYDETTİRECEKLER

''Ne kadara anlaştınız?'' sorusuna ''170 bin liraya.'' yanıtını veren kadın, ''Her şey halledildi. Sadece doğumdan sonra kimliği nasıl isterse aile kendi yapacak.'' ifadelerini kullandı.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ 

Dehşete düşüren olay sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı savcılığa başvurdu. Söz konusu internet sitesine erişim engellendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı: "İlçemiz için seferberlik halinde çalışıyoruz" Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı: "İlçemiz için seferberlik halinde çalışıyoruz"

NTV

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.