Samsun'da Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması (IQSES) Hibe Programı Kapsamında yürütülen ve Kerimbey İlkokulu-Ortaokulu Müdürlüğü'nün başvuru sahibi olduğu "Birlikte İyiyiz ( Better Together)" projesinin eğitimi, tüm ilçelerden 185 öğretmenin katılımı ile yapıldı.

EĞİTİMDE KALİTE VURGUSU

Proje hakkında bilgi veren Kerimbey Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Gülçin Aksoy, "18 ay sürecek olan proje ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında bütünleştirici eğitim için özel eğitim hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedeflemektedir. Proje kapsamında çalıştay ve seminerler, veli farkındalık eğitimleri, örnek ev ve E-BEP platformunun oluşturulması, özel eğitim sınıfları için ahşap eğitim materyallerinin geliştirilmesi faaliyetleri yürütülmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Mali Yardımlar Dairesi Sözleşme Makamı Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Operasyon faydalanıcısıdır" dedi. 

RAPOR OLUŞTURULDU

Aksoy sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Öğretmen Eğitimi, Samsun'daki öğretmenlerimizin bu alandaki mesleki bilgi ve becerilerine katkı sağlanması ve katılımlarından alınan dönütler ile sahadaki sorunların analizinin yapılarak eğitim raporunun oluşturulması hedeflenmiştir."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.