Köklü geçmişi, mimari güzellikleri ve mutlaka görülmesi gereken tarihi ve doğal yerleri ile Samsun; her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Hem yaz hem kış aylarında ziyaret edilen ancak özellikle ilkbahar aylarında ziyaret edilmesi gereken Samsun; tarihî, doğal güzellikleri ve kendisine özgü özellikleriyle zengin bir şehir. Dolayısıyla Samsun’da gezilecek yerler ve Samsun otelleri şehre yapılan ziyaretlerin her geçen gün artmasını sağlıyor.

Eğer Samsun ziyaretinizi planlarken zorlanıyorsanız sizler için derlediğimiz listeyi inceleyebilirsiniz. Yılın herhangi bir mevsiminde yapacağınız Samsun seyahatinde gezmeniz gereken yerler:

SAMSUN'DA BAYRAM TATİLİNDE GEZİLEBİLECEKYERLER?

ŞAHİNKAYA KANYONU 

Kızılırmak üzerine kurulu olan Altınkaya Baraj Göleti üzerinde bulunan ve Vezirköprü’ye 13 km uzaklıkta bulunan Şahinkaya Kanyonu Altınkaya Barajının en derin yeri olma özelliği ile dikkat çekmektedir. Yaklaşık 1500 metre uzunluğunda olan kanyon, Kızılırmak’ın turkuaz rengi sularının üzerinde göz kamaştırmakta ve heybetiyle görenleri büyülemektedir.

AMİSOS TEPESİ

Tarihi M.Ö. 3.yy'a dayanan 1995 yılında keşfedilen tepeye kısa bir teleferik yolculuğu ile ulaşılabilmektedir. Tepe, Helenistik dönemde yaşadığı tespit edilen ve Pontus Krallığı’nın üst düzey yöneticisi olan ailelerden birine ait olduğu sanılan iki adet mezara (Tümülüs) ev sahipliği yapmaktadır.

GAZİ MÜZESİ

 Haftanın her günü, pazartesi günleri hariç ziyaret edilebilen müze Atatürk'ün fotoğrafları ve Bandırma Vapurunun maketini ziyaretçiler ile buluşturuyor.

LADİK AKDAĞ KAYAK MERKEZİ

Samsun halkının ve çevre ilerden gelen kayak severlerin yaygın bir şekilde rağbet ettiği Ladik Kayak Merkezi, 1500 metre uzunluğundadır. Konaklama kapasitesi ve kaliteli hizmet anlayışı ile tercih edilen tesisler arasında yer almaktadır. Kış turizmine önemli katkıları vardır.

AMAZON KÖYÜ

Üniversite ve belediye işbirliği ile 2,5 dönüm arazi üzerine kurulan, Aminos Tepesi'nin karşısında konumlanan bir köydür. Terme ilçesi Gölyazı beldesinde yaşadığına inanılan Amazon kadınlarının günlük yaşamlarından kesitler sunulan köyde Amazon heykeli ve kabartmalar ilgi çekici yapılardır. Ayrıca Amazonların, günlük hayatta kullandıkları çeşitli eşyaların kopyaları da sergilenenler arasındadır.

LADİK GÖLÜ

Yüzen adacıkları ile ünlü olan Ladik gölü çevresindeki dağ ve ormanlarla ziyaretçilerine eşsiz doğa manzaraları sunmaktadır. Doğa fotoğrafçılığı için son derece elverişlidir. Olta balıkçılığı, su kayağı ve sörf gibi su sporları gölde yapılan aktivitelerdendir.

SEVGİ GÖLÜ VE HAYVANAT BAHÇESİ

Sahil yolu üzerinde konumlanan Sevgi Gölü şehrin yoğun ilgi gören dinlenme mekanlarından biri. Kafeteryalar, yürüme ve gezi alanları ile Samsun'un mesire alanları arasında gözdedir. Hayvan severler için hayvanat bahçesini de bünyesinde barındırmaktadır.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal'dan SBB Başkanı Halit Doğan'a hayırlı olsun ziyareti MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal'dan SBB Başkanı Halit Doğan'a hayırlı olsun ziyareti

TEKKEKKÖY MAĞARALARI

Samsun’un aynı adlı ilçesinin sınırları içerisinde bulunur. Geçmişi, Yontma Taş Devri’ne kadar uzanır. Bölge Frig ve Hitit gibi Anadolu’nun önemli medeniyetlerinden izler taşır. Karadeniz Bölgesi’nin en eski yerleşim bölgesi unvanına sahip Tekkeköy Mağaralarının 96 bin m² kısmı günümüzde ziyaret edilebilmektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.