Son birkaç sezonda olduğu gibi bu sezon da cömert yüzünü gösteren Karadeniz, balıkçı tezgahlarının şenlenmesine neden oldu. Karadeniz’in yıldızı hamsi bu sezon bolca çıkarken, mezgit ve istavritte de bolluğun yaşanması hem vatandaşın hem de balık satıcılarının yüzünü güldürdü. 

VATANDAŞI MEMNUN EDİYOR

Hamsinin bu sezon oldukça bol olduğunu ifade eden balık satıcısı Onurcan Köse, “Sezonun açılmasının ardından kısa bir süre geçti. Bu sene hamsi bol oldu. Eylül 1’den itibaren hamsi satmaya başladık. Fiyatı da lezzeti de vatandaşları memnun ediyor. Kilosu 50 TL’den satılan hamsi, vatandaşın en çok tercih ettiği balık konumunda bulunuyor. Onun yanı sıra mezgit de çok bol çıkıyor. Kilosu 50 TL’den satılıyor. Geçen yıl palamut boldu hamsi olmadı. Bu sene de vatandaşlar hamsiye doyacak, palamut olmayacak. Sezonu böyle kapatacağız diye düşünüyoruz.” dedi.

Vatandaşlar da bet ve tavuğa göre balığın fiyatının uygun olduğunu söyledi. Balıkçı tezgahlarında hamsi 50 lira, mezgit 50 lira, istavrit 40, somon 100 çupra 170 lira, levrek 180 liradan satılıyor.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı: “Eğitim atağımızla vizyon projelere imza attık” Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı: “Eğitim atağımızla vizyon projelere imza attık”

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.