Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Su Ürünleri Bilgi Sistemi'nde (SUBİS) kayıtlı ve geçerli bir 'Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresi’ne sahip, denizlerde faaliyet gösteren 12 metreden küçük balıkçı gemileri ve iç sularda faaliyet gösteren ruhsatlı gemi sahiplerinin tamamına destekleme ödemesi yapılacağını duyurdu.

Destekleme başvurularının 8 Ocak- 16 Şubat 2024 tarihleri balıkçı gemisinin ruhsat tezkeresinin düzenlendiği il/ilçe müdürlüklerine yapılacağını açıklayan Sağlam, "Karadeniz’in en büyük kıyı şeridine sahip olan illerinden biri olan Samsun’da balıkçılık, önemli bir yere sahiptir. Balıkçılığı amatör olduğu gibi profesyonel olarak yapan ve geçimini de bu yolla sağlayan pek çok vatandaşımız bulunmaktadır. Bakanlığımız ise önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda balıkçılarımızı desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda konu ile ilgili vatandaşlarımızın başvuru tarihlerini kaçırmayıp, şartları titizlikle takip edip yerine getirmelerini bekliyoruz. Tüm balıkçılarımıza bol bereketli bir av sezonu diler, yapılacak desteklemelerin hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Başvuru şartları hakkında da bilgi veren Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü: "Destekleme için; geminin başvuru tarihindeki SUBİS kayıtlarında yer alan gemi sahibi/sahipleri ile o tarihteki en büyük boy uzunluğu esas alınarak kabul edilecektir. Gerekli şartları sağlayan gemilere boy uzunluğuna göre belirlenen miktarlarda gemi başına destekleme ödemesi yapılacaktır. Boy uzunluğu; 4,99 metreye kadar olan gemilere 3 bin 500, 5-7,99 metre arası gemilere 4 bin 250, 8-9,99 metre arası gemilere 5 bin 250, 10-11,99 metre arası deniz balıkçı gemilerine 6 bin lira ödenecektir. Balıkçı gemisinin sahibi veya ortağı olan kadın balıkçılarımıza; desteklemeye başvurduğu tarihte sahiplik veya ortaklığın devam ediyor olması ve şahsı veya ortakları adına desteklemeye bizzat başvuru yapmaları halinde, gemi başına ödenecek birim destekleme tutarının yüzde 25 daha fazlası ödenecektir. Müracaatlar şahsen dilekçe ile yapılacak olup, dilekçe ekinde yer alan avcılığa ilişkin anket formu doldurulacaktır. Anket formunu doldurmayan veya eksik dolduran balıkçılarımız bu destekleme ödemesinden yararlanamayacaktır. Bu yüzden balıkçılarımızın mağduriyet yaşamaması için kendilerine verilen anket formunu itinalı bir şekilde doldurmaları büyük önem arz etmektedir."

Samsun Atakum'da kadın cinayeti! Yeni gelişme Samsun Atakum'da kadın cinayeti! Yeni gelişme

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.