Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, sanayide çalıştıracak ara eleman ve çırak bulamadıklarını belirterek, "Sanayide kaynakçılık, kaportacılık, otomekanikerliği gibi mesleklerde yetişmiş eleman bulamadığımız gibi yetiştirecek çırak da bulamıyoruz" dedi.

AİLELER BİLGİLENDİRİLMELİ

Ara eleman ve çırak sorununu çözümü noktasında yapılan tüm çalışmalara destek verdiklerini kaydeden Aydın, "Biz hem ara eleman hem de çırak yetişmesinde büyük sıkıntılar yaşıyoruz.  Şu an bütün illerde ve ilçelerde meslek liseleri, meslek eğitim merkezlerine dönüştürüldü. Bunun çok büyük katkısı oldu aslında. Uygulama kısmında bazı eksikliklerle karşılaştırdı bizi. Hem meslek eğitim merkezlerini hem de branşları çoğaltmaları gerekiyor. İlerleyen zamanlarda bu konu da çözüme kavuşacaktır. Ama bundan daha önemlisi ailelerin ve işverenlerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

"BİZ DE DESTEK OLUYORUZ"

Ailelerin ve gençlerin devletin verdiği teşviklerden haberdar olmaları gerektiğini belirten Aydın, "Tabiki doktor, memurluk meslekleri de tercih edilecektir ama bizim branşımızda olan mesleklere de yönlendirilmeleri gerekiyor. En azından tanıtılmaları gerekiyor ki belki çocuğun o mesleklere eğilimi vardır. Kaynakçılık, kaportacılık, otomekanikerlik gibi mesleklerde yetişmiş eleman bulamadığımız gibi yetiştirecek çırak da bulamıyoruz. Bu durumlara odamızda da çalışmalar yapıyoruz. Örneğin bir eğitim alanları ve yemekhane alanları oluşturuyoruz. Çıraklara da iş yerine yerleştirmek adına, kalfalık döneminde belge almalarına yardımcı oluyoruz. İlerleyen zamanlarda da bunu daha çok gündeme getirip daha çok aileleri bilgilendireceğiz. Bu sürecin takipcisi olacağız" ifadelerini kullandı.
 
SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.