Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yıkılarak yerine yapılacak üç bina nedeniyle, meclis toplantısında tartışma çıktı. Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda gündeme gelen konuda CHP, İYİ Parti ve Saadet Partili Meclis üyeleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir arasında, 'Dedin-demedim' polemiği yaşandı.

Toplantıda CHP'li Meclis Üyesi Hasan İpek, Saadet Partili Meclis Üyesi Hüseyin Kaya ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i "Bu alanın önü boş kalacak dediniz" sözleri ile eleştirdi. Demir ise öyle bir söz söylemediğini ifade edince, mecliste taraflar arasında tartışma yaşandı.

"BİZE MEYDAN YAPACAĞIZ DEDİNİZ"

CHP'li Meclis Üyesi Hasan İpek, yıkılacak hizmet binası alanı ile ilgili mecliste yaptığı konuşmada, "Bize komisyonda ön tarafına meydan yapacağız denildi. Biz de 'tamam' demiştik. Şimdi mevcut binanın yerine üç tane kütle konuluyor. Bina yoğunluğu artacak" dedi. 

"BİZ ASLA DEMEDİK"

İpek'in bu sözleri üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Biz asla öyle demedik. 'Bu binayı eski tarihi kimliğine kavuşturuyoruz' dedik" yanıtını verdi.

TUTANAKLARI SORDU

Demir'in "Biz öyle demedik" sözleri üzerine Saadet Partili Meclis Üyesi Hüseyin Kaya söz alarak, "'Böyle bir ifadem olmadı' dediniz. Ben sizin ifadenizi net aynı şekilde ifade edeyim. 'Tarihi dokusunu muhafaza etme kaydıyla diğer binaları yıkıp orayı bir meydan haline getireceğim' dediniz" diye konuştu. Demir, Kaya'ya "Var mı tutanaklarda" diye sorunca, meclis üyesi Hüseyin Kaya, Demir'e "Var çıkartırım. Siz bazen bu meclisi öyle bir hale getiriyorsunuz ki, bildiğiniz doğruda gidiyorsunuz. Kimseye de fikrini sormuyorsunuz. Bunu yapmak hoş değil. Ben cahil bir insan değilim, ne konuştuğunuzu biliyorum. O gün bu söylediklerinizi söylesiniz problem yok, ama bugün farklı şeyler söylüyorsunuz. Siz bunu söylediniz kabul edin başkan" sözleri ile karşılık verdi. Demir ise Hüseyin Kaya'dan gelen bu eleştiriye yanıt olarak "Tutanakları önüme çıkartırsın" dedi.

"KORUNACAĞINI SÖYLEDİNİZ"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz da toplantıda yaşanan tartışmaya dahil olarak Mustafa Demir'e söylemediğini ifade ettiği sözlerle ilgili "Mecliste siz burada ana binanın mevcut haliyle korunacağını, o alanında meydan haline getirileceğini ifade ettiniz" karşılığını verdi. 

MHP'Lİ KOLA DA ELEŞTİRDİ

Meclis üyeleri ve Mustafa Demir arasında yaşanan sözlü polemik sırasında tansiyon zaman zaman yükselirken MHP'li Meclis üyesi Cemalattin Kola da, toplantıda belediye hizmet binasının yıkılarak yerine yapılacak üç bina ile ilgili, "Orasının meydan olarak kalıp turizme hizmet etmesinin çok daha iyi olacağını söyledim. Keşke orası meydan olarak kalsaydı çok daha iyi olurdu" dedi.

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.