Günlük adli para cezalarında üst limit artırıldı. Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre bir günlük adli para cezasının alt sınırı 20 TL'den 100 TL'ye yükseliyor. Bir günlük adli para cezasının üst sınırı 100 TL'den 500 TL'ye yükseliyor.

ÖRGÜT ADINA SUÇ İŞLEME

Anayasa Mahkemesi'nin iptal gerekçeleri doğrultusunda Tük Ceza Kanunu'nun yapılan değişiklikle, örgüte üye olmasa dahi örgüt adına suç işleme fiili ayrı bir suç olarak düzenleniyor. Buna göre, örgüte üye olmasa dahi örgüt adına suç işleyen kişi, 2 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

İşlenen suçun niteliğine göre verilecek ceza yarısına kadar indirilebilecek. Bu hüküm sadece silahlı örgütler hakkında uygulanacak. Örgüt adına suç işleyen kişi hem işlediği suçtan hem de örgüt adına suç işleme cürmünden ayrı ayrı cezalandırılacak.

Hükmün açıklamasının geri bırakılması kararının ilk derece mahkemesi sıfatıyla bölge adliye mahkemesi veya Yargıtay tarafından verilmesi halinde temyiz yoluna gidilebilecek.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Ceza hukuku kapsamındaki soruşturma ve koğuşturmalar ile özel hukuk ve idare hukuku kapsamındaki yargılamaların makul sürede sonuçlanmazsa Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurularda, belirlenen süre içinde müracaat edilmesiyle dosyanın Tazminat Komisyonu tarafından incelenmesine imkan tanınıyor.

AA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.