Emekli bayram ikramiyesi için beklenen haber geldi. Emekli maaşı zammı tüm emekliler için yüzde 49,25 olurken bir zam haberini de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli ikramiyesi için duyurmuştu. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi bu yıl hem Ramazan hem de Kurban bayramında toplam 6 bin TL bayram ikramiyesi alacak. 2024 emekli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL oldu? Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar

BAYRAM İKRAMİYESİ KARARI RESMİ GAZETE'DE

Emekli bayram ikramiyesi tutarı artırıldı. Buna göre, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda 2 bin lira olarak ödenen bayram ikramiyesi tutarı, 3 bin liraya yükseltildi. Yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu artış emekliler arasında yeterli bulunmazken, rakamın Resmi Gazete öncesinde en az 5 bin liraya yükseltilmesi talep ediliyordu. Hatta asgari ücret seviyesine çıkarılması da beklentiler dahilindeydi. Ancak Ramazan Bayramı için bu ihtimal ortadan kalkmış gözüküyor. SGK uzmanları yaptıkları yorumlarında emekli bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde yeni bir karar alınarak yükseltilebileceğini dile getiriyor.

Karar yürürlükte: Türk dönerine artık 'AB' onayı gerekiyor Karar yürürlükte: Türk dönerine artık 'AB' onayı gerekiyor

EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız" demişti. Bu kapsamda ilk ödemenin 10 Nisan’daki Ramazan Bayramı öncesinde 1-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılması planlanıyor. 16 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı içinse ödemelerin 10-15 Haziran’da yapılabileceği belirtiliyor.

KİMLER EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALIR?

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bayram ikramiyesinden kimlerin faydalanacağı da emeklilerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Bu kapsamda vefat eden sigortalıların yakınları ile dul ve yetim maaşı alanlar hisseleri oranında ikramiye alabiliyor. SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler de ikramiye alabiliyor. İkramiye tarihlerinden önce emeklilik başvurusu yapan EYT'liler ya da emekli olmak isteyen sigortalılar da ikramiye ödemelerinden yararlanıyor. Mart 2024 tarihine kadar başvuran EYT'liler her iki ikramiyeyi alırken Mayıs 2024 sonuna kadar başvuran emekliler sadece Kurban Bayramı ikramiyesini alacak.

MYNET

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.