Üç haftalık milli ara öncesindeki son sınavımızdan da ne yazık ki mağlubiyetle ayrıldık. Erzurum deplasmanında alınan 1-0’lık yenilgiyle üst üste dördüncü mağlubiyetimizi aldık. Oysa bu araya bir galibiyetle girmek, hem moral ve motivasyonumuzu hem de ligdeki konumumuzu çok farklı bir noktaya taşıyabilirdi.
Neredeyse U21 yaş ortalamasına sahip genç takımımız, ligin yaş ortalaması en yüksek, ligin en yaşlı takımı Erzurumspor karşısında istediği sonucu alamadı. Beklenen oyunu da ortaya koyamadı. Takımın birbiriyle olan bütünlüğü hâlâ istenilen seviyede değil. Tecrübe konusunda da eksiklerimiz olduğu açık. Maçın teknik detaylarına fazla girmeye gerek yok. Benim en çok dikkatimi çeken konu ise Yalçın’ın ilk 11’de başlamamasıydı.
Bir diğer önemli sorun bireysel hatalar. Savunmadaki hataların yanında, defans ile forvet arasındaki kopukluk da açıkça görülüyor.
Bu kadar genç bir takım için teknik ve taktik kadar moral ve motivasyon da önemli. Genç oyuncuların özgüvenini yeniden kazanması gerekiyor. Bunun yolu da bir an önce alınacak puanlardan geçiyor. Kazanılacak puanlar sadece sıralamayı değil, takımın kendisine olan inancını da değiştirecektir.
Şimdi önümüzde üç haftalık önemli bir fırsat var. Bu süreçte moral, mental, teknik ve taktik anlamda gereken ne varsa yapılmalı. Bireysel hatalar azaltılmalı, takım bütünlüğü sağlanmalı ve herkesin ne oynadığını bildiği bir Samsunspor oluşturulmalı.
Dört maçlık mağlubiyet serisi can sıkıyor. Ancak önümüzde üç hafta var. Bu zamanı doğru kullanırsak milli aradan çok daha farklı bir Samsunspor çıkabilir. Çünkü üç haftamız var ve gerçekten çok işimiz var.
Önümüzde üç hafta var
Avni DEMİR
Yorumlar