Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Doç. Dr. Murat Yücel, Konya,'da silahlı saldırı sonucu öldüren doktorun yardımseverliği ile gönüllerde taht kurduğunu söyledi. 

YILLARCA BERABER ÇALIŞTIK

Hastane önünde meslektaşlarıyla biraraya gelen ve saldırıyı kınayan Doç. Dr. Murat Yücel, çok üzgün olduğunu dile getirdi. Öldürülen doktorla Kayseri'de beraber bir dönem çalıştıklarını anlatan Doç. Dr. Murat Yücel, "Çok üzgünüm. Çok da sinirliyim. Tanıdığım için de ayrıca üzülüyorum.Kayseri'nde 3-4 yıl kadar beraber çalıştık. Tanıyan herkes bilir. Sakinliği ve yardımseverliği ile gönüllerde taht kurmuş bir insandı. Mesleğini hiç söylemiyorum. Başarı ve derecelerle okulunu bitirmişti" dedi. 

DERİNDEN YARALADI

"Çok çalışkan başarılı bir kardiyologtu. Acis Servis'te de çok desteğini gördük" diyen Doç. Dr. Yücel, " Katledilmesi hepimizi derinden yaraladı. Çok üzgünüz. Acılı yakınları var. İki kız çocuğunun olduğunu biliyorum. Babasız kaldılar. Ailesi feryat içindedir. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabır diliyorum" diye konuştu.

GÜVENLİ BİR ORTAM

Hastanelerde tedbirlerin artırılması gerektiğini dile getiren Yücel, şunları söyledi: "Hepimiz endişeliyiz. Can güvenliği olmadan nasıl çalışılabilir ve sağlık hizmeti nasıl verilebilir? Bunu düşünüyoruz. Acil uzmanıyım. İlk yardım bile ortam ve can güvenliği olmadan yapılmaz. Birinci kural budur. Sağlık kuruluşlarına hiçbir yerde olmayan serbestlikle giebiliyorlar ve malesef delici, kecisi ve silahlar ortama sokulabiliyor. Bunlardan kurtulmak ve güvenli bir ortamda mesleğimizi yapmak istiyoruz."  

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.