Öğretmenler atama kararını büyük bir beklentiyle beklerken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için kararını vermişti. Öğretmen adaylarının beklenen mülakat süreci başlıyor. Mülakatlar içinse başvurular alınmaya başladı. Öte yandan mülakatın detayları da ortaya çıktı. Adaylara sorulacak soruların nasıl belirleneceği ve ne tür sorular sorulacağı da belli oldu.

ÜÇ SORU SORULACAK

Bu yıl gerçekleşecek mülakata girecek her bir öğretmen adayına 3 soru sorulacak. Öncelikle öğretmen adayları, mülakata hangi şehirde gireceklerini 10 Haziran tarihinde öğrenebilecek. Bunun üzerine mülakatların da 1 Temmuz’da başlayacağı bilgisi verildi. Her aday kendisine sorulan 3 soruyu cevaplayarak sürecini tamamlayacak.

SORULAR BÖYLE BELİRLENECEK

Öğretmen adaylarının 2024 mülakat soruları dijital ortamda belirlenecek. Elektronik kura yöntemiyle belirlenen sorular, adil şekilde yönetilmesi açısından belirli bir sistemle sunulacak.

Komisyon üyeleri, adaylara sorulacak mülakat sorularının yer aldığı soru ve cevap kağıdının çıktısını alıp objektif şekilde süreci yönetecek.

TÜVTÜRK'ten yeni karar! Muayene yaptırmak artık zorunlu değil TÜVTÜRK'ten yeni karar! Muayene yaptırmak artık zorunlu değil

ÜÇ FARKLI KATEGORİDE SORULACAK

Mülakat soruları öğretmen adaylarına 3 farklı kategoride yöneltilecek. Sorular şu başlıklar altınca olacak:

Alan Bilgisi ve Ders Anlatımı
Genel Kültür Sorusu
Eğitim Bilimleri Sorusu

SORULARIN AĞIRLIK ORANLARI BELLİ OLDU

Mülakatta sorulan genel kültür ve eğitim bilimleri sorularının ağırlık oranları, alan bilgisi ve ders anlatımı sorusunun ağırlık ortalamasının 1/3'ü kadar hesaplanacak. Bu şekilde, adayların mesleki yeterliliklerinin yanı sıra genel bilgi ve pedagojik becerileri de aynı anda değerlendirilmiş olacak.

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Editör: Aslı Atasoy