Her yıl ulusal ve uluslararası düzeyde başarılara imza atan Bahçeşehir Koleji Atakum Kampüsü, bu başarılara bir yenisini daha ekledi. 2023 yılında TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nda  yaptıkları proje ile 8. Antarktika Bilim Seferi’ne katılmaya hak kazanan Atakum Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Deniz Özçiçekci, Zeynep Naz Terzi ve Ela Karabekiroğlu yurda döndü.

 

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ ANTARKTİKA’DA

Yaptıkları proje ile 8. Antarktika Bilim Seferi’ne katılmaya hak kazanan Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri 27 Ocak – 8 Şubat tarihleri arasında Antarktika’da bilimsel araştırmalar yaptılar. Tasarladıkları montları  yerinde deneme imkanı bulan başarılı öğrenciler, Antarktika’da bulundukları süre içerisinde farklı ülkelerin bilim üslerini de ziyaret etme fırsatı yakaladılar.Öğrencilerin geliştirdiği montta bir de acil durum butonu bulunuyor. Denge kaybı yaşanması ya da mont içi sıcaklığın düşmesi durumunda bu butonla arama kurtarma ekiplerine hızlıca bilgi verilebiliyor ve böylelikle müdahale kolaylaşıyor. Montta bulunan batarya 3-4 gün kesintisiz enerji sağlayabiliyor.

TÜBİTAK BAŞKANI BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ATAKUM KAMPÜSÜNDE

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, bu üstün başarıdan dolayı öğrencileri tebrik etmek için Bahçeşehir Koleji Atakum Kampüsünü ziyaret etti. Öğrencilerin projelerini yerinde inceleyen Mandal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada gurur verici bir tablonun içerisindeyiz. Yapmış oldukları proje ile Türkiye çapında başarıya imza atan öğrencilerimizi 8. Antarktika Bilim Seferi’ne gönderme kararı aldık. Orada bilimsel deney ve araştırmalar yapan  öğrencilerimizin yaşadığı tecrübeleri kendilerinden dinlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarı onların gece gündüz verdileri emeğin bir sonucudur. Bu başarı sadece onların değil aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin başarısıdır. Öğrencilerimizi ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

DÜNYA VATANDAŞI OLACAKLAR

Samsun'daki ziraat odası başkanlarından Halit Doğan'a ziyaret! Tarım konuşuldu Samsun'daki ziraat odası başkanlarından Halit Doğan'a ziyaret! Tarım konuşuldu

Prof. Dr. Hasan Mandal’ın konuşmasının ardından söz alan Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar da şu ifadeleri kullandı: “ 631 proje içerisinde birinci olarak Antarktika’ya gitme imkanı yakalayan öğrencilerimizi kutluyor ve kendileriyle gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu başarı okulumuz için de, şehrimiz için de, ülkemiz için de gurur vericidir. Öğrencilerimizden beklentimiz çok fazla. Onlar dünya ile çalışan, konuşan ve yarışan dünya vatandaşı olacak. Kendilerine ve emeği geçen öğretmenlerimize hem kendim hem de kurumum adına teşekkür ederim.”

GELECEĞE YÖN VEREN GENÇLER YETİŞİYOR

Genel Müdür Yardımcısı Savaş Boyar, konuşmasının ardından TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a BUEK Başkanı Enver Yücel’in “Hayatım Eğitim” adlı kitabını hediye etti. Son olarak Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Ünal Durmuş söz alarak şu ifadeleri kullandı: "Öğrencilerimizi  hepimizi gururlandıran ve onurlandıran  başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Kurumumuz olarak tüm olanaklarımızı sunarak gençlerimize bu yolda ışık olmaya çalıştık. Biz biliyor ve inanıyoruz ki geleceğimiz bilimdedir ve kurum olarak bu geleceğe yön verecek gençler yetiştiriyoruz. İnanıyorum ki bu başarılarımız ilerleyen süreçte artarak devam edecektir.”

BUEK BAŞKANI ENVER YÜCEL’E ZİYARET

Projeleri ile kıtalar arası başarıya imza atan Bahçeşehir Koleji Atakum Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri BUEK Başkanı Enver YÜCEL ile BAUFARM’da bir araya geldi. BUEK Başkanı Enver YÜCEL öncelikle öğrencileri tebrik ederek, “Her alanda başarılarına alışkın olduğumuz öğrencilerimizin kıtalar arasına ulaşan bu başarısıyla gurur duyuyoruz. Kendileri dünya insanı olmanın ilk adımını attılar. Bundan sonraki yaşamlarında da üstün başarılara imza atacaklarına olan inancım tamdır. Emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Öğrenciler, Antarktika’da bilimsel çalışmalar yaptıkları sırada çektirdikleri fotoğrafı Enver Yücel’e hediye etiler.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.