Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) sabah saatlerinde Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri ile Ordu'nun iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden, kıyı kesimlerde kuzeybatılı yönlerden hafif ve orta kuvvette, iç kesimlerde kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların yarın (Salı) sabah saatlerinde Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri ile Ordu'nun iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bölgemiz genelinde toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SAMSUN HAVA DURUMU

1804 shd ic.jpg

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.