Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir. Bölge genelinde toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Aralarında Samsun da var! Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı Aralarında Samsun da var! Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı

RÜZGAR: Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden (lodos) orta, yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) ve yüksek kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bölge genelinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkili olacağı tahmin ediliyor.Toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Çorum, Kastamonu, Amasya, Tokat ve Sinop il genelinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SAMSUN MERKEZ VE İLÇELERDE HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.