Geçtiğimiz günlerde internet üzerinden araç satışına aracılık yapan internet siteleri hakkında soruşturma başlatımıştı. Başlatılan soruşturmanın ardından yeni bir karar daha alındı. Yetkili servislerden sıfır kilometre araçları satın alan galeriler, aldıkları otomobilleri bekletip fahiş fiyatlara satıyorlardı. Ticaret Bakanlığı bu durum hakkında harekete geçti.

SIFIR OTOMOBİL SATIŞINA KISITLAMA GELİYOR

Ticaret Bakanlığı otomotivdeki fahiş fiyatların önüne geçebilmek için düğmeye bastı. Bakanlık, fahiş fiyatların önüne geçebilmek için kanun hazırlığına girdi. Ticaret Bakanlığı'nın konuyla ilgili hazırladığı kanuna göre; sıfır otomobil alan firma ve kişiler, aldıkları sıfır otomobili altı ay boyunca satamayacaklar. 6 ay ve 5 bin kilometre kısıtlamasına uymayanlara da ciddi yaptırımlar uygulanacak. Yapılacak düzenlemeyle birlikte fahiş fiyat artışının ve vurgunculuğun önüne geçilmesi bekleniyor. 

"ONA GÖRE UYGULAMAMIZ OLUR"

Geçtiğimiz günlerde Konya'da katıldığı Konya Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonu'ndaki Gong Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, otomotiv satışlarıyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Otomotivde vatandaşların, özellikle bayilerin araçları galerilere sattığı ve galerinin de afaki fiyat istediği yönünde iddialar var. Bununla alakalı çalışmamız var. Bir bayi, galeri ile iş birliğine girip normalin ötesinde fiyat ürettiğini tespit edersek ona göre uygulamamız olur" 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.