SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı, iki aylık enflasyon verilerinin ardından yüzde 11,53 olarak kesinleşti. Mart ayı enflasyonunun da hesaba katılmasıyla, 4A SSK ve 4B Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 15,05 olarak belirlendi.

SGK Uzmanı İsa Karakaş, Temmuz ayı için beklenen zam oranı üzerinden kök maaş çıkmazına dikkat çekti. Karakaş, yüzde 25 zam olması halinde bu zammın bazı emeklilere yansımayacağını belirtti.

Karakaş, TGRT Haber'de TÜİK verilerini değerlendirirken, "Şöyle bir sorun var. Yüzde 25’i kök maaşa eklediğimiz zaman, sıfır zam alacak olan kişiler var. Kimler onlar? Refah payı hariç yüzde 25 zam olursa 8 bin TL ve altında olanlar ‘sıfır’ çekecek. 8 bin ve altındakilere yüzde 25 zam yansımayacak" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Karakaş memur emeklilerinin zam oranının SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin altında kalabileceğine dikkat çekti.

"Memurların yüzde 15 oranındaki Toplu Sözleşme ve bir de enflasyon farkı zammı aldığı zaman, yüzde 24-25 civarında bekliyorum. Bu oranda olduğu zaman memur emeklileri yani Emekli Sandığı emeklileri bunun 5-6 puan altında olacak. Bu da yüzde 18 civarında olur. Bu da hesaplama yönteminden yani Toplu Sözleşme’den kaynaklanıyor.

Şimdi de memur emeklileri daha düşük kalacak. Geçen yıl temmuz ayında, ve bu yıl ocak ayında emeklilerde bir eşitleme oldu. Bu temmuz ayında da yapılacak zamlarda yine eşitleme bekliyoruz. Tahminim temmuz ayında tüm emeklilerin yüzde 24-25 oranında zam almasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"KÖK MAAŞ İÇİN YENİ GELİŞMELER: 10 BİN TL LİMİTİ GÜNDEMDE"

"Şu anki durumun böyle devam etmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı, Temmuz ayında tüm emekli maaşlarının gözden geçirileceğini belirtti. Bu nedenle kök maaş sorununa kesin bir çözüm getirilmesini bekliyoruz.

İlgili kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, tüm kök maaşların 10 bin lira seviyesine çıkarılması gibi öneriler masada. Eğer kök maaşlar 10 bin liraya yükseltilirse, yüzde 25 zam eklendiğinde Temmuz ayında en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye ulaşabilir."

"REFAH PAYININ VERİLMESİ KAÇINILMAZ GÖRÜNÜYOR"

"Gündemde ayrıca refah payı konusu da var. Hükümet, emekli maaşlarının gözden geçirileceği mesajını veriyor. Bu açıklamalar, artık emeklilere refah payı verilmesinin kaçınılmaz olduğunu gösteriyor."

yeniçağ

Bakan Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama Bakan Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.