Milyonlarca vatandaş artan enflasyon karşısında asgari ücrete 2024 yılında ikinci zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Vatandaşlar konuyla alakalı resmi bir açıklama gelmesini bekliyor. Mart ayı enflasyon oranının da açıklanmasıyla yapılacak zam oranı belli oldu.

Bu da vatandaşların gelen açıklamayla daha çok heyecanlanmasını sağladı. Peki, 2024 asgari ücret ikinci zammı olacak mı? Temmuz 2024 asgari ücrete zam ne kadar? Temmuz 2024 asgari ücret ne kadar olacak.

ASGARİ ÜCRETE KESİN ZAM

Vatandaşlar Ocak 2024’te gerçekleşen asgari ücret zammından sonra ellerindeki nakdin hızla eriyip gittiğini gördü. Asgari ücret seviyesinde geçinen vatandaşların alım gücü her geçen gün düşerken vatandaşlar maaşlara zammı büyük bir merakla beklemeye başladı.

Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam gelip gelmeyeceği araştırılırken açıklama geldi. Açıklamada “Asgari ücrete kesin zam” ifadeleri kullanıldı.

CANLI YAYINDA AÇIKLAMA GELDİ

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) Uzmanı İsmail Sevinç, asgari ücrete ikinci zamma dair detayları canlı yayında paylaştı. Temmuz ayında yapılacak ikinci zamma dair net rakamı vatandaşlara duyurdu.

Enflasyon kaynaklı gözle görülür meydana gelen hayat pahalılığı asgari ücretle geçinebilmeyi zor bir hale getiriyor. Maddi problemler yaşayan asgari ücretliler kendileri için de ikinci bir zam bekliyor. Diğer yanda 6 aylık enflasyon oranının yarısı açıklandı.

Enflasyon zammının ne kadar gerçekleşeceğine dair tahminler de ortaya çıkarken SGK Uzmanı Sevinç, kesin bir asgari ücret zammından söz ederek net rakamı da verdi.

2024 6 AYLIK ENFLASYON ORANI

Ocak – Haziran 2024 enflasyon verileri doğrultusunda asgari ücretlilere de zam gelmesi gerektiğini SGK Uzmanı Sevinç belirtti. Belirlenen oranlarda asgari ücretlilere zam gelmesi gerektiğine dair detayları belirtirken 3 ayın enflasyon açıklamasına göreyse yüzde 15 zam oranının kesinleştiğini ifade etti.

Ocak ayı 6.70, Şubat ayı 4.53 ve Mart ayı enflasyon oranı yüzde 3.16 olarak açıklandı. Temmuz ayında gerçekleşecek zammın yüzde 15 olarak kesinleşmesinden sonra 6 aylık enflasyon oranı beklentisi ise TCMB (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası) tarafından yüzde 23 ila 34 arasında belirtiliyor. Uzmanlar ise 6 aylık enflasyon oranının yüzde 28 olacağı ifade ediliyor.

Bakan Tekin'den üniversite sınavı açıklaması! 'ÖSYM Başkanı kabul etti' Bakan Tekin'den üniversite sınavı açıklaması! 'ÖSYM Başkanı kabul etti'

TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Temmuz 2024 asgari ücret zammına dair SGK Uzmanı İsmail Sevinç, “Asgari ücretli beklentiye girebilir. Çünkü 6 ayda bir artan enflasyona göre asgari ücretin dışarıda kalmaması gerekiyor. Bu sene enflasyon yüzde 25 ila 30 arasında açıklanacak.

Asgari ücret zammının da bu nedenle yapılmasına zorunlu olarak bakıyorum. Diğer yandan prim gelirine de ihtiyaç duyuluyor.

Eğer Temmuz ayında asgari ücretliye zam yapılmazsa kemer sıkmanın çok daha ötesinde durumlar gelişir. Yıl ortasında düzeltmenin geleceğini ve en az 21 bin 252 TL ila 22 bin 102 TL asgari ücret olacağını düşünüyorum" dedi.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.