Avrupa'dan Türkiye'ye yönelik vize kısıtlamaları hız kesmeden devam ediyor. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in Türkiye ziyareti de mevcut vize krizine çözüm getiremedi. İspanya, İtalya ve Almanya, 'yoğun vize başvuru talepleri' nedeniyle Mayıs ayının sonuna kadar Türk vatandaşlarına vize randevularını kapattı. Bu durum iddialar arasında yer alıyor ve henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

VİZE REDDİ ORANLARINDA ARTIŞ

Schengen vizesi başvurularında reddedilen dosyaların oranı son zamanlarda artış gösterdi. Ret oranı, son verilere göre %20 seviyesine ulaştı. Bu, vize alma sürecinin giderek zorlaştığına işaret ediyor.

Yatırımcıları ilgilendiren düzenleme Meclis'te! O işlemler yasaklanacak Yatırımcıları ilgilendiren düzenleme Meclis'te! O işlemler yasaklanacak

Halk Tv'nin haberine göre, vize randevusu bulamayan Türk vatandaşları alternatif olarak diğer Avrupa ülkelerine yönelmeye başladı. Kısa süreli vize uygulamasındaki bu durum, yeni başvuruların birikmesine yol açıyor.

ERDOĞAN VE STEİNMEİER GÖRÜŞMESİ SONUÇSUZ KALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört gün önce Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile gerçekleştirdiği görüşmede Gümrük Birliği ve vize serbestisi gibi konuları ele aldıklarını belirtmişti. Ancak yoğun talep ve artan ret oranları, Türk vatandaşlarının Avrupa seyahatlerini zorlaştırmaya devam ediyor. Gümrük Birliği ve vize serbestisi gibi konularda yapılacak olan görüşmelerin bu sorunun çözümüne katkıda bulunması bekleniyor.

karar

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.