Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimler ile doğu kıyılarında hissedilir derecede (8 ila 14 derece) azalarak mevsim normallerine ve yer yer altına gerilemesi bekleniyor.

RÜZGAR: İç kesimlerde güneyli, kıyı kesimlerde batı ve kuzeybatılı yönlerden orta kuvvette, güney kesimlerde ve Ordu çevrelerinde akşam saatlerine yer yer kuvvetli (40-60 km/saat), Ordu ve Tokat çevrelerinde zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerine kadar Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ve FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; akşam saatlerine kadar güney kesimlerde ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat), Ordu ve Tokat çevrelerinde zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bölgemizin doğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SAMSUN HAVA DURUMU

1904 shd ic.jpg

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.