KAMUDA TASARRUF DEVRİ

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından kamu giderleri ile ilgili bir rapor hazırlandığı öne sürüldü.

Hazırlanan raporda görülen çarpıcı detaylar, kamudaki bazı giderlerin kısılması gerekliliğini ön plana çıkardı.

İlaç raporlarıyla ilgili yeni karar! Aile hekimleri yazabilecek İlaç raporlarıyla ilgili yeni karar! Aile hekimleri yazabilecek

Kamu personelinin rahat şekilde ulaşımını sağlayan servis giderleri, rapora göre geçen yıla oranla 3 kat arttı. Bunun üzerine yeni bir karar alındı.

Tasarruf amaçlı kamuda alınacak önlemlere bir yenisi eklendi ve memurların ulaşımını sağlayan servislerin yerine toplu taşıma kartı verilmesi düşünüldü.

Karara göre, tasarruf sağlanması açısından ekonomik olmayan hatlarda servisler kaldırılarak yerine memurlar için toplu taşıma kartı verilecek.

Kamuda tasarruf ve kemer sıkma çalışmaları yapan hükümet, enflasyonla mücadele kapsamında ihtiyaç fazlası araçların satışa çıkarılacağını da duyurdu. Yılın ikinci yarısında uygulanacak düzenlemeyle birlikte kamu çalışanlarının giderleri de tasarruf paketine alınacak.

BÜYÜKŞEHİRLERDE BAŞLANACAK

Hazırlandığı öne sürülen rapora göre toplu taşıma kartı uygulamasının ilk olarak büyükşehirlerde uygulanmaya başlanması planlanıyor.

Günlük gidiş geliş hesaba katılarak aylık olarak hesaplanacak olan toplu ulaşım kartı, servis taşımacılığı giderine göre daha ekonomik bir çözüm olacak.

Öncesinde, 2021 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan bir genelgede kamu kurumlarında tasarruf için personel servislerinin ekonomik şekilde kullanımı gündeme getirilmiş, servis hizmetinden yeteri kadar yararlanılmayan hatlardaki servislerinde kaldırılabileceği belirlenmişti.

Personel servisi kiralama giderleri, yılın ilk 3 ayında artarak toplamda 998,6 milyon TL oldu. Ocak’ta bu veri 141,7 milyon TL’ydi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.