İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ile Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın açılacağı umuduyla pancar eken üreticinin mağdur edildiğini belirterek, "Yıllardır bizi oyalıyorlar. Çarşamba Şeker Fabrikası ne zaman açılacak?" diyerek yetkililere sordu.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Yıllardır açılacağı gündeme gelen Çarşamba Şeker Fabrikası'nın bir türlü hizmete giremediğini kaydeden Aksoy, "Biz bu fabrikanın hem üreticinin mağduriyetinin giderilmesi hem istihdam sağlaması hem de şeker fiyatının düşmesi için açılmasını istiyoruz" derken, Şen ise, "Kandırıldık mı diye düşünüyorum artık. İki yıldır yalanlar ve ümitkar tavırlar bitmek bilmiyor" ifadelerini kullandı. 

'ÜRETİCİ MAĞDUR OLDU'

"Çarşamba Şeker Fabrikası'nın yeniden açılması için çok uğraştık ama olmadı" diyen İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, "Bir yıl önce fabrikanın yeniden hizmete girmesi için 60 milyon TL ödeneğe ihtiyaç vardı. Bu ödenek verilmedi, fabrika atıl kaldı. Şeker Fabrikası'nın çalışmaması, bölgede üreticileri de zor durumda bıraktı. Üretici perişan oldu. Şeker fiyatı üretim olmadığı için arttı. Fabrikada bulunan makinalar çürüyor. Bu milli servettir. Biz bu fabrikanın hem üreticinin mağduriyetinin giderilmesi hem istihdam sağlaması hem de şeker fiyatının düşmesi için açılmasını istiyoruz. Böylesi bir fabrikanın neden atıl bırakıldığını anlamakta güçlük çekiyoruz. İktidar bu fabrikanın açılacağına dair söz vermişti. Ancak ortada bir şey yok. Fabrika çürüyor" dedi.

'KANDIRILDIK MI?'

Çarşamba Şeker Fabrikası'nın zaman kaybetmeden üretime geçmesi gerektiğini altını çizen Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen ise şunları söyledi:
"Fabrikanın temelini Necmettin Erbakan atmıştı. Fakat bir süre Çarşamba Şeker Fabrikası üretimi durdurdu. Yıllar sonra yeniden açılacak dediler. Bizi de fabrika için düzenlenen toplantıya davet ettiler. Toplantıya milletvekilleri, belediye başkanlar, muhtarlar, ziraat odası başkanları da katılmıştı. O toplantıda üreticilerden kota aldılar. Açılacak diye sevindik ve ümitlendik. O süreçte fabrikanın revizyonu için bir miktar ödenek gönderildi. Ancak tamamen üretime geçmesi için gerekli olan ödenek sağlanmadı. Maalesef gelinen süreçte fabrika açılmadı. Kandırıldık mı diye düşünüyorum artık. İki yıldır yalanlar ve ümitkar tavırlar bitmek bilmiyor."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.