ÇEYREK ALTIN ÜRETİMİNDE REKOR 

Çeyrek altın üretimi, 2023'te bir önceki yıla göre yüzde 67,8 artarak 17 milyon 797 bin 970 adet oldu ve gelen güçlü talep ile rekor kırıldı.

ÇEYREK VE CUMHURİYET ALTINI BULMAK ZORLAŞTI 

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü verilerine göre, yıl içinde en yüksek üretim 2 milyon 607 bin 750 adetle Mayıs’ta gerçekleşti. Ancak tüm bunlara rağmen kuyumcu esnafı çeyrek altın ve Cumhuriyet altını bulmakta zorlandı.

Ünlü zincir markette bir skandal daha! Ünlü zincir markette bir skandal daha!

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mehmet Yüksel, Darphane’nin günlük ürün üretim kapasitesinin kent esnafının ihtiyacını karşılamadığını söyledi. Yüksel, “Diyarbakır’daki 450 kuyumcu esnafımızda çeyrek ve Cumhuriyet altın serisi dediğimiz sarrafiye ürünleri bulmaktan zorlanıyoruz. Yaklaşık iki aydır sadece Diyarbakır değil, tüm Türkiye genelinde bu sıkıntı var. Bu konu hakkında oda başkanlarıyla sürekli diyalog içerisindeyiz” dedi.

"YASA DIŞI ÜRÜN SATIŞI YAPAN KİŞİLERE FIRSAT DOĞUYOR"

Yüksel, son olarak şunları kaydetti:

“Aslında çeyrek ve Cumhuriyet altın bulunmaması dönem dönem oluyordu. Eskiden Darphane’ye altını götürüp sarrafiye ürün alınabilmesi için 3 gün bekliyorduk. Ama şimdi ise 20 kilogram altını Darphane’ye götürdüğümüzde 15 gün bekletilip öyle sarrafiye ürün alabiliyoruz.

Bir kuyumcu için 15 gün az bir süre değil. Böylelikle bu da talebimizi maalesef karşılayamıyor. Biz, yasa dışı altınla bu kadar büyük bir mücadele verirken ne yazık ki yasal ürünlerimiz piyasada yok. İster istemez yasadışı ürün satışı yapan kişilere fırsat doğuyor.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.