Yapmış olduğumuz son değerlendirmelere göre Bölgemiz genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi beklenmektedir. Yağışların akşam saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Öğleden sonra hissedilir derecede azalması beklenmektedir.

RÜZGAR: Batı ve kuzeybatıdan orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Kastamonu ve Sinop çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren ise Samsun ve Ordu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yapılan son değerlendirmelere göre; akşam saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını ,yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden itibaren Kastamonu ve Sinop’ta, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ( Samsun ve Ordu ) kıyılarında kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/sa) bekleniyor. Batı ve kuzeybatı yönlerden beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU KARADENİZ'DE KUVVETLİ FIRTINA, BATI KARADENİZ'İN DOĞUSUNDA FIRTINA UYARISI: Doğu Karadeniz’de rüzgarın akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa)kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazartesi günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir. Batı Karadeniz’in doğusunda rüzgarın öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazartesi günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

SAMSUN HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN