Türkiye'de yaşanan ekonomik krizi kredi kartları ile atlatmak isteyen vatandaşlara üst üste kötü haber gelmeye devam ediyor. Merkez Bankası'nın politika faizlerini yüzde 30'a çıkarması kredi kartı akdi faizlerini değiştirdi. Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Bankalardan uyarı mesajları gelmeye başladı. Bugünden itibaren geçerli oldu. Kontrol etmeyenler yandı! Borcunuz ikiye katlanmış olabilir.

KREDİ KARTIYLA ALIŞVERİŞ YAPACAKLAR DİKKAT

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artırma kararı sonrası bankalardan uyarı üstüne uyarı gelmeye başladı. Kredi kartıyla alışveriş yapacaklar dikkat. Kredi kartıyla yapılan alışverişlerde uygulanacak faiz oranı yüzde 3.71'e yükseldi. Kredili mevduat hesabı ve nakit avans işlemleri için uygulanacak faiz oranı ise yüzde 4.47'ye çıktı. Yeni faiz oranları bu gece yarısından itibaren geçerli oldu.

BANKALARDAN UYARI ÜSTÜNE UYARI GELMEYE BAŞLADI

Faizlerde yaşanan sert yükseliş sonrası bankalardan müşterilerine peş peşe mesaj gönderilmeye başlandı. Kuveyt Türk ve Ziraat bankası müşterilerine mesaj atarak, Kredili Mevduat Hesabi aylık oranlarının yükseldiğini duyurdu. Alınan karar sonrası birçok kredi kartı sahipleri bankalar ile olan anlaşmalarını iptal etti. Birçok işletme, bankalar tarafından kesilen yüksek komisyon oranları nedeniyle işyerlerine havale/EFT ile alışveriş yapılmasını kolaylaştırmak adına IBAN adreslerinin kare kodunu yapıştırmakta. Bu şekilde müşteriler, para transferi ile alınan ürünün ve hizmetin bedelini işyerine aktarırken, banka söz konusu ticaretten bir komisyon alamamakta.

İŞTE BANKALARDAN GELEN UYARI MESAJLARI

ZİRAAT BANKASI

Bilgilendirme: Değerli Müşterimiz, 26.11.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Kredili Mevduat Hesabi aylık akdi faiz oranı %4,42, gecikme faiz oranı %4,72 olarak uygulanacaktır.

KUVEYT TURK

16:07, 27 Eki Sayın Müşterimiz, 27 Kasım 2023 tarihinden itibaren bireysel kredi kartı ile yapılacak taksitli işlemlerde uygulanacak olan kar payı oranı %3.66 olarak, kredi kartı borcunun gecikmesi durumunda uygulanacak gecikme cezası oranı ise %3.96 olarak güncellenecektir. Belirtilen
oranlara KKDF ve BSMV dahil değildir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.