Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı kooperatiflerin KOOPBİS’de kayıt altına alınma işleminin başlatılmasıyla birlikte Samsun'un ev sahipliğinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Eğitim ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Yavuz Selim Akçakale, Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, Amasya, Ordu ve Sinop il müdürleri, Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personelinin yanı sıra kooperatif yöneticileri ile serbest muhasebeci mali müşavirlerin katılımıyla, kooperatiflerin KOOPBİS’de kayıt altına alınma işleminin başlatılması nedeniyle bilgilendirme toplantısı yapıldı.

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu’nun Ek-5’inci maddesinde Ticaret Bakanlığı tarafından tüm kooperatif ve üst kuruluşlarının, kooperatifçilik hizmetlerine elektronik ortamda eriştiği ve merkezî veri tabanının yönetildiği Kooperatif Bilgi Sisteminin (KOOPBİS) kurulacağı öngörülmüştü. Bu kapsamda kurulan KOOPBİS’in (Kooperatif Bilgi Sistemi) kullanımına yönelik yetki ve sorumlulukların belirlendiği Kooperatif Bilgi Sistemi Yönetmeliği 14/01/2022 tarih ve 31719 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

NEJLA KAYA 

Doğanın inceliği ve estetiği iç mekanlara taşınıyor: Egedoor Orman Ürünleri gözünü yurt dışına dikti Doğanın inceliği ve estetiği iç mekanlara taşınıyor: Egedoor Orman Ürünleri gözünü yurt dışına dikti

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.