Son yıllarda küresel ısınmanın artması, diğer ülkeleri olduğu gibi Türkiye’yi de etkiliyor. Özellikle son yıllarda Türkiye’de Akdeniz Bölgesi'nde hortumların görülmesi, başta Marmara ve Karadeniz olmak üzere diğer bölgelerde sellerin yaşanması ve son olarak ise yazın etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle çıkan orman yangınları, iklim değişikliklerinin sebep olduğu doğa olaylarından...

184 yıllık köklü bir teşkilat olan Orman Genel Müdürlüğünün orman yangınları ile mücadele konusundaki çabaları ile orman yangınlarıyla mücadelede aktif olarak yer alarak canını ortaya koyan tüm kamu çalışanları ve gönüllülerin emeğinin göz ardı edilemeyeceğini belirtmek isterim.

Orman yangınları çoğunlukla doğal etkenlerle çıksa da bazen beşeri faktörler de orman yangınlarına sebep olabiliyor. Yaz mevsimini yaşadığımız son üç ayda Türkiye’deki orman yangınlarının bilançosu da bir hayli ağır. Bakınız sadece son üç ayda ciğerlerimizi yakan orman yangınları ve ülkemizi nefessiz bırakan o kara bilançolar...

Sebep ne olursa olsun, ister rant, ister dikkatsiz piknikçiler, isterse de art niyetli şüpheli durum yaratmak isteyen söz konusu olan herkese karşı; toplum olarak uyanık olmamız gerekiyor. Kendimize çekidüzen vermemiz gerekiyor. Ülkemizi kendi ellerimizle yok etmeye çalışanlara fırsat vermeyelim.

Bu ülke hepimizin ve bu ülkeyi korumak hepimizin görevidir. Ülkemizi bir sonraki nesile güzel bırakmak için daha çok dikkat etmeliyiz. Gelecek nesile yeşil bir ülke bırakmalıyız.

Dikkat her şeyin başında geliyor...