Bedelli askerlik ile ilgili yeni yasa teklifi hazırlandı.  Bedelli askerlikten  yararlanamayanlara af getirecek olan yasa teklifinde; bakaya, yoklama kaçağı ve saklı olduğu gerekçesiyle bedelli askerlik yapamayan yaklaşık 550 bin genç, fiyat farkını ödeyerek askerlik hizmetini yerine getirebilecek. İşte tüm detaylar...

CUMHURBAŞKANI TALİMATIYLA YASA TEKLİFİ HAZIRLANDI

Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda, bedelli affı getiren yasa teklifi hazırlandı.Teklifin en geç önümüzdeki hafta başında TBMM'ye sunularak tatile girmeden hızla yasalaşması sağlanacak.

YASADAN 1 KERE YARARLANILACAK

Hazırlanan teklife göre bakaya, yoklama kaçağı ya da  yirmi yaşına girdikleri halde isimlerini nüfus kayıtlarına geçirmemiş olanlar, olduğu için bedelli düzenlemeleri kapsamına girmeyen gençler bir defaya mahsus olmak üzere yasadan yararlanacak. Bu kişiler başvurup bedelini ödemek koşulu ile bedelli askerlik yapabilecek. Böylece haklarında devam eden yasal süreçler de sona ermiş olacak

YASA TEKLİFİ 550 BİN KİŞİYİ KAPSIYOR

Yasa teklifinin kapsamına yaklaşık 550 bin civarında  genç olduğu hesaplandı. Bedelli askerlik yapmak isteyenler 2022'ye göre hesaplandığında 56 bin lira ödüyor. Bugünün rakamların 9-10 bin lira daha fazla olması bekleniyor.

DÖVİZLİ ASKERLİK İÇİN DE DÜZENLEME GELİYOR

Yurt dışındaki Türk vatandaşlarından daha önce başvurup ücretini yatırmayan, işlemi yarım kalanlara da af getiriliyor. Dövizli askerlik hakkı da yaklaşık 2 bin civarında kişiyi kapsıyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.