Yardımseverliği ile tanınan, her başı dara düşenin yanında olan iyilik timsali Haluk Levent, kendisinden beklendiği gibi hemen depremzedelere koştu.
10 ili vuran “Yüzyılın Felaketi”nin ardından yaraların sarılması için kurucusu olduğu Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) aracılığı ile yardım toplamaya başladı. Sanatçı arkadaşları Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Ali Sunal, Oktay Kaynarca, Özge Özpirinçci ve Ezgi Mola’nın girişimleriyle ilk aşamada toplanan 1.5 milyar lira Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın ( AFAD) koordinasyonunda depremzedelere dağıtılacak.
Haluk Levent ve AHBAP ekibi hala afet bölgesinde oradan oraya koşturuyor. Yardım dağıtmak üzere Hatay’dan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine giderken trafik kazası geçirdi. Neyse ki kazayı çok hafif atlattı. Öylesine gönülden ve cansiparane çalışıyor. 
Yurdun dört bir yanından AHBAP’a bağış ve malzeme yardımı yağıyor. Tek amaç yitirilen canların ardından geride kalanlara sahip çıkmak, temel gereksinimlerini karşılamak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek.
Hal böyle iken iyilik timsali sanatçı sosyal medyada ve bazı siyasiler tarafından ağır eleştirildi, AHBAP akbabaya benzetildi. “AFAD varken, AHBAP’a ne oluyor?” suçlamalarına maruz kaldı. Oysa onların tek amacı, moral olarak çökmüş, kalbi yaralı ve acı dolu insanların yeniden yaşama tutunmasını sağlamak.
Haluk Levent, tüm bu eleştirilere “AHBAP da bizim, AFAD da bizim” diyerek anlamlı yanıt verdi. Zaten toplanan paralar AFAD’a aktarılacak. Salt deprem değil, öncesinde de yardım çalışmalarını siyasi amaç gütmeden devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte  yürüten güzel insan eleştirileri ciddiye almadı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de deprem bölgesinde kendilerini ziyaret eden MHP milletvekili üzerinden yanıtladı.
Haluk Levent, işini yapıyor, ekip ve sanatçı arkadaşlarıyla depremzedelerin yarasını sarmaya çalışıyor. En doğrusu da bu. Amaç, dara düşenin yanında olmak ise bu görevi hakkıyla yerine getiriyor. Eleştirileri anlamlı sözcüklerle yanıtlıyor.
Bu zor günde kim, umarsız insanların yanında olur, yardımına koşarsa eleştiri değil, övgüyü hak eder. Keşke daha çok AHBAP ve Haluk Levent olsa. Zira iyilik, yardımseverlik insan olmanın temel özelliğidir.
Bir diğer güzel insan da Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel. Sahaların asi çocuğunun aslında ne denli yufka yürekli ve gönlü zengini olduğu bizzat yaşadığı afetin ardından görüldü.
Depreme yakalanan oyuncularını baba şefkatiyle kanatlarının altına alan Volkan Demirel, aileleriyle birlikte İstanbul’a getirdi. Ardından yerle bir olan Hatay’a dönerek yardım çalışmalarına katıldı. Köy köy gezerek çeşitli illerden gelen yardımları elleriyle dağıttı.
Yetmedi depremzede çocukları ölümcül ortamdan uzaklaştırarak Bodrum’da otele yerleştirdi. Enkaz altında kalan oyuncusu Atsu ile sportif direktörü Taner Savut’un çıkarılması için çabalarını sürdürüyor.
 Adam gibi hoca olmak, bu zor günlerde belli olur. Volkan Demirel de bu görevini özveriyle yapıyor. Volkan Demirel’in Soma’da maden patlamasında yaşamını yitiren emekçilerin kredi kartı borcunun tümünü ödediğini de belirtelim...