Sırt ağrıları, omurga eğriliği ve kamburlaşması olan Tokat’ta yaşayan 20 yaşındaki hasta Ahmet Akan, şikayetlerinin artması ve omurga eğriliğinin ilerlemesi nedeniyle tedavi için Samsun'a geldi. Akan, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu.

7 SAAT SÜREN OPERASYON

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi ekibinin muayene ve incelemeler sonucu hastada 73 derece skolyoz (omurga eğriliği) ve kifoz (kamburluk) tespit edilerek, ameliyat önerildi. Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ömer Bozduman, deneyimli ameliyat ve anestezi ekibi eşliğinde görev yaptığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7 saat süren başarılı bir skolyoz ameliyatı gerçekleştirdi.

WhatsApp Image 2022-04-25 at 15.41.11.jpeg

DEVLET İMKANLARIYLA İYİLEŞTİ

Hasta ile ilgili bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Ömer Bozduman, "Hastamız artan sırt ağrıları ve omurga eğriliğinin ilerlemesi şikayetiyle kliniğimize başvurdu, inceleme ve değerlendirmelerimiz sonucu, ameliyat kararı verdik. 7 saat süren skolyoz ameliyatını takiben, 12 saat sonra hastamız kaldırılıp yürütüldü. Şu an kendisi yürüyüp gezebiliyor. Hastayı 5 gün sonra taburcu edip evine gönderiyoruz. Ayrıca hastamız bu ameliyatı ve sonrasındaki bakım hizmetlerine, ücret ödemeden devletimizin imkanlarıyla kavuşmuş oldu. Samsun Üniversitesi Tıp Fakültemiz ve Samsun Eğitim Araştırma Hastanemizin tüm imkanlarını Samsun ve bölge halkına sunmaya devam ediyor olacağız" dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.