Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçedeki OSB'ye doğalgaz geldiğinde, yatırımcıların sayısının artacağını belirterek, "Bu sayede işsizlik ve istihdam sorunun daha hızlı çözülmüş olacak" dedi. 

17 KİLOMETRELİK HAT

Havza OSB İdari Binası'nda Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza TSO Başkanı Erkan Acar, Havza OSB Müdürü Hasbi Altuntaş, Akmercan Enerji Grubu Genel Müdürü Yunus Kesgin, Akmercan Delta Doğalgaz Bölge Müdürü Mustafa Sezer ile teknik heyet katıldı. Toplantında yaklaşık 17 kilometrelik Havza OSB doğalgaz nakil hattında yapılacak çalışma ve uygulama planları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

ÇALIŞMALAR HIZLANACAK

Havza Kaymakamı Cengiz Nayman Havza OSB’ye doğalgaz arzının önemine değinere, “Havza Organize Bölgesi'ne doğalgazın verilmesi Havza OSB’ye ayrı bir avantaj katacak ve OSB’nin dolayısı ile ilçemizin daha cazip hale gelmesini sağlayacak. Bunun için çalışmaların hızlanması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz” dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise OSB’ye doğalgaz arzının ilgiyi artıracağını belirterek şunları söyledi: “Doğalgaz sanayi üretiminde önemli bir rol oynamakta. Havza OSB’ye doğalgaz verilmesi Havza OSB’ye daha çok yatırımcı gelmesi demek. Bu sayede işsizlik ve istihdam sorunun daha hızlı çözülmüş olacak. İnşallah nakil hattı için çalışmalarına bu yıl içerisinde başlanacak. Her geçen gün kapasitesini artıran OSB'mizi çok daha güzel yarınlar bekliyor. Ayrıca bu hat ile Üniversite Mahallemize ve Havza Meslek Yüksekokulumuzda doğalgaz arzı sağlanacak.”

ÇEVRE DOSTU OSB

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise Havza OSB’ye doğalgaz arzının kendileri için önemli bir hedef olduğunu belirterek; “Bu sayede hem daha çok yatırımcımızı bölgemize çekeceğiz hem de hedefimiz olan çevre dostu bir OSB için önemli bir adım atmış olacağız" ifadelerine yer verdi.

ELVAN İLHAN

Samsun'da operasyon: 20 gözaltı! Samsun'da operasyon: 20 gözaltı!

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.