Tekkeköy Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2024yılı toplu iş sözleşmesi imzalandı. Tekkeköy Belediyesi Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda yapılan toplu iş sözleşmesi Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, birim müdürleri ve belediye işçilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

"EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 32 BİN TL OLDU"

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Göreve geldiğimizde belediyenin bütçesi 20 milyon TL idi. 10 yıl sonra700 milyon TL. Önümüzdeki yılda en az 100 milyon artışla 800 milyon TL olacak.10 yıl içerisinde bütçesi 40 kat artan bir emsal varsa söyleyin. Yine maaşlarda da 2024 yılı için hükümetin verdiğinin üzerinde ne verebiliriz diye çalıştık. Yevmiyelerinizi kadrolu kamu işçisi statüsüne çıkarıyoruz ve 1000 TL yapıyoruz. Sendika aidatları vardı sizlerden kesilen. Bundan sonra bu aidatları Tekkeköy Belediyesi ödeyecek. Yemek yardımı yapıyorduk. Bunu da 1000 TL‘ye çıkardık. Yılda4 ikramiye veren kaç belediye var bilemiyorum ama biz veriyoruz. Bu ikramiyeleri de 52 gün olan ikramiyeyi 60 güne çıkardık. Bunu maaşlarınıza bölerek her ay maaşlarınıza 5 gün ilave ederek 12 aylık maaşınıza böldük. İçeride alacağınız ikramiyeniz kalmasın diye. Eğitim, ölüm, doğum, sünnet, evlenme yardımı bayram harçlığı gibi yardımlarımızın tamamını yüzde 100 arttık. Tüm bunlardan sonra Tekkeköy Belediyesi’nde en düşük işçi maaşını 32 bin TL yaptık. Bu maaş diğer ek ödemelerle evli ve çocuklu çalışanlarımızda 38 bin TL’yi bulacak ve bu ayki maaşlarınız bu gece zamlı olarak ödenecek” dedi.

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Yapılan zammın işçilere hayırlı olmasını dileyen Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, “Tekkeköy Belediyesi’ni hep diğer belediyelere emsal gösterdik” dedi.

İMZALAR ATILDI

Konuşmaların ardından toplantı salonunda Togar ve Uzun tarafından toplu iş sözleşmesine imzalar atıldı. O esnada belediye işçileri Başkan Togar’ı alkışlayarak maaş zammını kutladı.

Samsun'da kuaförlerden örnek davranış! Sosyal sorumluluk projesi başlattılar Samsun'da kuaförlerden örnek davranış! Sosyal sorumluluk projesi başlattılar

Bu haber ajans tarafından hazırlanmıştır

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.