ŞAKİR ŞAHİN'DEN FINDIK TEPKİSİ

İYİ Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin, "Bu yıl açıklanan fiyatın önceki yıllardaki döviz karşılığı ve pazardaki güçlü konumu ile en az 74 TL olması gerektiğini partimiz hesaplamış ve Genel Başkanımızda Terme ziyaretinde bunu açıklamıştı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 50 randıman fındığın 54 TL’den alınacağının açıklaması üretici için ilk hayal kırıklığı oldu" dedi. 

"FİYATLAR AŞAĞI ÇEKİLİYOR"

Fındık üreticisinin karamsar olduğunu söyleyen Şahin, "TMO’nun fındık almaya başlaması ile piyasalardaki umutlu bekleyiş, tüccarın fındığı 43 TL’den alması ile yerine karamsar bir havaya bıraktı. Çünkü TMO üreticiden sınırlı tonda fındık alıyor. Ünlü İtalyan çikolata şirketinin tüccardan 48 TL’den fındık alımı yapacağı ve 12 bin ton fındığı da alacağı belirletilmesine rağmen 42-43 liranın pek üstünde fiyat verilmiyor. İlçemizde mevcut olan fındık alın tüccarları ile bire bir görüştüğümde o şirketin açıklamış olduğu 48 liradan fındık alımı piyasaları daha da aşağıya çekerek 44 liradan alınan fındığın 43 liraya çekildiğini önümüzdeki günlerde 40 ve 41’lere düşebileceği söyleniyor" diye konuştu.

"ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKILMIYOR"

Fındık üreticilerine hükümetin sahip çıkmadığını öne süren Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Üreticinin, bankalara ve kooperatiflere olan borçlarını ödeme günün yaklaştığı için mecburen fındıklarını düşük ücretle sattıklarını, yabancı firmaların tekelinde mağdur edildiğini görmek bizi üzüyor. Kalkınmanın birinci şartı üretimdir, ikinci şartı da üreticiyi desteklemek. Ama biz bu konuda hükümeti, samimi ve üreticinin yanında ona destek veren kooperatifçiliği teşvik eden bir tutum içinde görmüyoruz."

Pakize KABAK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN