Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Hatay'da büyük hasara neden oldu. Şehirde binlerce bina yıkılırken, çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti.

HATAY 6.4 İLE SALLANDI

Depremin şokunu atlatamayan Hatay bir kez daha sallandı. AFAD, Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 16.74 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Üst üste yaşanan depremlerin adından helikopterle Kahramanmaraş'tan Hatay'a geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son durumu aktardı. Bakan Soylu, "3 kişi hayatını kaybetti. 213 kişi yaralandı. Bu depremler müstakil depremler." dedi.

HATAY BEŞİK GİBİ SALLANIYOR

6.4'lük büyük depremden 3 dakika sonra Samandağ merkezli 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Şehirde bazı binaların yıkıldığı belirtildi.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

İki büyük depremin etkisinden kurtulamayan Hatay'da vatandaşlar büyük korku yaşadı. Depremin çok şiddetli olduğunu belirten vatandaşlar, hızla kaldıkları yerden çıktı. Deprem, Hatay'ın yanı sıra çevre illerde de hissedildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.