Merhaba kıymetli okuyucularım; Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs ve Gençlik ile ilgili sözlerin de Samsun halkı için şöyle der;
"Ben Samsun’u ve Samsun Halkını gördüğüm zaman, memlekete ve millete ait bütün düşünce ve kararlarımın yerine getirilebileceğine dair bir defa daha kuvvetle inanmıştım.
Samsunluların hal ve durumlarında gördüğüm gözlerinden okuduğum vatanseverlik ve fedakârlık; ümit ve tasavvurlarımı olumlu bir inanca götürmeye yetmişti.
Atamızın bizler de görmüş olduğu farkındalığımızı, her yönümüzle  devam ettirmeliyiz.
Atatürk-Gençler;
Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum derken Türk gençliğine olan güvenini de anlatmıştır.
Atatürk ün şu sözleri hepimiz için bir rehber olmalıdır: Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir demiştir.
Sonuç olarak; Atatürk ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür.
Tüm Samsun ve Ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda - 19 Mayıs 1919’da - ilk adımın atılarak kurtuluş meşalesinin yakılmasının 104’ncü Yılını idrak etmenin onurunu yaşayacağız.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle. Anıyoruz.
Düşündürebilmek, gelecek için üretilecek ürünün ana kapısıdır. ( Kazım İLHAN )
İnsanın ilim ve edebi, en büyük varlığıdır. Eskimez, çürümez, kaybolmaz.( Mevlana)
Bu sözün ne kadar önemli olduğunu konular işlendikçe fark edeceğimizden eminim.
Toplumun ve ailenin en büyük ilacı doğru iletişimdir. ( Kazım İLHAN )
Birlikte siz, biz demeden, sıcak, sevecen ve mutlu birlikteliklerin bir arada olduğu sağlıklı neşeli yarınlar dilerim. Hoşça kalın
KAZIM İLHAN
SOSYOLOG VE AİLE DANIŞMANI