Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin, "Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık." dedi.

Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Binlerce bayide fiyatlar yarın güncellenecek Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Binlerce bayide fiyatlar yarın güncellenecek

BAŞVURU SÜRECİ ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Aile ve Gençlik Fonu’nun sorulması üzerine Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde fonun kurulduğunu anımsattı. Bakanlığın başvuru süreciyle ilgili arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladığı bilgisini veren Göktaş, fonun usul ve esaslarının belirlenmesi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıklarına devam ettiğini belirtti.

KREDİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Programla ilgili konuşan Göktaş, "Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Bu fonla Türkiye'nin yer altı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimizi, evlilik süreçlerinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız." Dedi.

Kendi işini kurma hayali olan gençlerin girişimleri ile projelerine destek vereceklerinin altını çizen Göktaş, "Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız." İfadelerine yer verdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.