BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyet Başsavcılığımızca, ‘Can Holding’ yetkilileri hakkında Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Örgütü Yönetme ve Üye Olma, Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerini Aklama ve Nitelikli Dolandırıcılık suçları kapsamında yürütülen soruşturma çerçevesinde;

Bu da sahte yumurta! Görüntüler şaşkına çevirdi
Bu da sahte yumurta! Görüntüler şaşkına çevirdi
İçeriği Görüntüle

Örgüt kurucusu ve yöneticisi konumundaki Kemal Can’ın 28/09/2025 tarihinde ifadesi alınmış olup, şüpheli aynı gün üzerine atılı suçları işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizleme suçlarından tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilerek tutuklanmıştır.

Soruşturmanın devamında; şüphelilerin sahibi ve yetkilisi olduğu Can Holding A.Ş.’nin 22 Aralık 2024 tarihli Pay Alım-Satım Sözleşmesi ile şüpheli Turgay Ciner’in sahibi olduğu ve Ciner Grubu çatısı altında faaliyet gösteren Ciner Medya TV Hizmetleri A.Ş., Show Televizyon Yayıncılık A.Ş., Habertürk Gazetecilik A.Ş., HT Spor Televizyon Yayıncılık A.Ş., C Görsel Yayınları A.Ş., Kanal 1 Görsel Televizyon Prodüksiyon A.Ş., Ciner Dijital Yayın Hizmetleri A.Ş., Boğaziçi Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş. ve C Yapım Filmcilik Prodüksiyon A.Ş. isimli medya kuruluşlarını satın aldığı, söz konusu satın alma ve devralma işlemlerinde örgüt faaliyetleri kapsamında suçtan elde edilen malvarlığı değerlerini aklamaya yönelik kuvvetli şüphelerin tespit edildiği anlaşılmıştır.

Bu nedenle halihazırda yurt dışında bulunduğu belirlenen Turgay Ciner hakkında 28/09/2025 tarihinde tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştır.

PARK HOLDİNG’E KAYYUM ATANDI

Ayrıca, şüpheli Turgay Ciner’in sahibi ve yetkilisi olduğu Ciner Grubu’na bağlı Park Holding A.Ş. ile bu holdinge bağlı AFC İthalat İhracat Turizm A.Ş., Zeyfa İthalat İhracat A.Ş. ve Silopi Elektrik Üretim A.Ş. şirketlerine ilişkin olarak, CMK 133/1 ve CMK 133/4-a-7 maddeleri ile 04/02/2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 7539 sayılı Kanun’un 7. maddesi uyarınca, İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 28/09/2025 tarihli kararı ile TMSF Başkanlığı yönetim kayyımı olarak atanmıştır.

Mevcut soruşturmada; şüphelilerin suç örgütü faaliyetleri kapsamında söz konusu suçları işlediklerine dair kuvvetli şüphe bulunması, ayrıca suça konu eylemlerin Turgay Ciner’in sahip ve yetkili olduğu şirketlerde de benzer şekilde gerçekleştirildiğinin tespit edilmesi üzerine; maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve şüphelilerin yakalanması amacıyla Ciner Grubu’na ait Park Holding A.Ş. ve bağlı şirketlerde 28/09/2025 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile birlikte operasyon yapılmıştır. Operasyon kapsamında Park Holding A.Ş., Silopi Elektrik Üretim A.Ş. ve AFC İthalat A.Ş. şirketlerinin yöneticileri olan 10 şüpheli hakkında eş zamanlı yakalama, gözaltı, arama ve el koyma işlemleri uygulanmaktadır.

Kaynak: HABERLER