5 SPORCUDAN 3'Ü SAMSUN'DAN

Tunus'ta 24-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek, Tunus 2022 Para Atletizm Grand Prix şampiyonasında Samsunlu milli atletler Eda Yıldırım gülle, Esra Bayrak ve Fatma Damla Altın ise uzun atlama branşında boy gösterecekler. Millilerin hedefi ise, rakiplerini eleyip, 2024 Paris Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için dünya sıralamasında üst sıralarda yer almak. Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail hakkı Kasapoğlu, ülkemiz adına toplam 5 özel sporcunun katılacağı müsabakada 3 sporcunun Samsunlu olmasından dolayı gurur duyduklarını belirterek, "Kızlarımıza ülkeye döndüklerinde onları havaalanında karşılayacağız. Belki yine Kanal S'de canlı yayında kızlarımızla beraber güzel bir söyleşi gerçekleştireceğiz" dedi. 

"ÇOK İYİ HAZIRLANDILAR "

Yüksek Performans Direktörü Aytunç Göz, Fransa'da gerçekleştirilen, Grand Prix'in 6'ıncı ayağında Türkiye rekoru ile geri döndüklerini belirterek, "Şimdi 26-30 Haziran tarihlerinde Tunus'da gerçekleşecek Paralimpik oyunlar eleme turnuvasına katılacağız. Buraya 5 milli sporcumuz ile katılacağız. Bunun 3'ünün Samsun'dan olması bize ayrı gurur veriyor. Bu yarışmadaki hedefimiz sporcularımızın bu yılki en iyi dereceleri göstermeleri ve dünya sıralamalarında üst seviyelerde yer almalarını sağlamak" derken, Eda Yıldırım'ın hocası Sinem Yıldırım ise, "Ufak bir sakatlık atlattık. Fakat şu an çok iyiyiz. Dubai'de 12.45'lik bir atışımız vardı. Orada zaten barajı geçmiştik. Bütün temelimiz Tunus'da daha iyisini atarak, dünya sıralamasındaki yerimizi değiştirmek" diye konuştu. 

OLİMPİYAT KOTASINI GEÇMİŞTİ 

Milli sporcu Eda Yıldırım ise hedefinin Tunus'da iyi bir başarı elde edip, Türkiye'ye dönmek olduğunu belirterek şunları söyledi: "Antrenörüm ile birlikte çok iyi bir şekilde hazırlandık. Dubai'de olimpiyat kotasını geçmiştim. Tunus'ta da iyi bir sıralama elde edip, Türkiye'ye dönmek istiyorum. İlerdeki hedefim her sporcu gibi 2024 Paris Olimpiyatları" Ayrıca, İlkadım Atletizm Sahası’nda, Samsunlu milli sporcular ve antrenörleri için Tunus'a gitmeden bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, milli sporcular ve antrenörleri ile masta kesti. 

Esra VURAL- Özel Haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.