BAYRAM İKRAMİYESİ 6 BİN TL OLDU

Geçtiğimiz yıl emekli ikramiyesi 2 bin liraya yükseltilmiş ve 2023'te tüm emeklilere iki bayramda toplam 4 bin lira ödeme yapılmıştı. Ayrıca, Cumhuriyet'in 100. Yılına özel olarak 5 bin TL ikramiye alan emekliler, toplamda 9 bin TL ödeme almıştı. Emekli maaşlarındaki zamların ardından, 2024 yılı için bayram ikramiyesi de artış göstererek toplamda 6 bin TL oldu.

İKRAMİYE KARARI MECLİS’TEN GEÇTİ

Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya yükseltilmesini içeren düzenlemenin yer aldığı 8. Yargı Paketi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda onaylanarak yasalaştı. Bu sayede, emekliler bu yıl her iki bayramda da 3'er bin TL olmak üzere toplamda 6 bin TL emekli ikramiyesi alacaklar.

KİMLER ALABİLİYOR?

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi, bayram ikramiyesinden kimlerin faydalanacağı, emeklilerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Bu bağlamda, vefat eden sigortalıların yakınları ile dul ve yetim maaşı alanlar, aldıkları maaşın oranında bayram ikramiyesinden yararlanabilmektedir.
SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler de aynı şekilde bayram ikramiyesi alma hakkına sahiptirler.

Öğrencilerin korkulu rüyası olan konu artık yok! Yeni müfredat erişime açıldı Öğrencilerin korkulu rüyası olan konu artık yok! Yeni müfredat erişime açıldı

EYT’LİLER VE YENİ EMEKLİ OLACAKLAR DİKKAT!

İkramiye tarihlerinden önce emeklilik başvurusu yapan EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) grubu veya emekli olmayı planlayan sigortalılar, ikramiye ödemelerinden faydalanma imkanına sahiptir. Mart 2024 tarihine kadar başvuran EYT'liler, her iki bayram ikramiyesinden de yararlanırken, Mayıs 2024 sonuna kadar başvuran emekliler ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesini alacaklardır.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli ikramiyesi zam düzenlemesi, Mart ayının ilk haftasında Resmi Gazete'de yayımlanacak ve ilk ödemesi 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesinde, 1-9 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılması planlanmaktadır.

Kurban Bayramı ise 16 Haziran'da başlayacak ve bu bayram için ödemelerin 10-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilebileceği ifade edilmektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN