Emeklilerin ek zamları açıklanırken, şimdi de gözler bayram ikramiyelerine çevrildi. Memur, SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlenirken, en düşük emekli aylığı da 7.500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Seçim öncesi emekli maaşlarına yeni bir ek zam gelmesi konuşulurken, bir iddia da emekli ikramiyeleri için ortaya atıldı.

Hükümetin Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiyeleri artırmaya hazırlandığı öğrenildi. AK Parti kaynakları, zam konusunu şubat sonu ve mart ayının ilk haftasına işaret etti. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, 2024 yılı 'Emekliler Yılı' ilan edildikten sonra, bu konuda atılacak ilk adımın bayram ikramiyeleriyle ilgili olacağı belirtiliyor.

Üç Avrupa ülkesi Türklere vize kapısını kapattı Üç Avrupa ülkesi Türklere vize kapısını kapattı

Bayram ikramiyesi miktarı konusunda farklı tahminler yapılırken, hükûmet cephesinde yapılan değerlendirmeler neticesinde emeklilere bayramlarda ödenen 2 bin liralık ikramiyenin 5 bin liraya çıkarılması gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, hem hükûmet hem de AK Parti içinde bu konuda bir konsensüs oluşmuş durumda.

Ekonomi yönetimi ile de emekli ikramiyelerinin artırılması konusunda uzlaşma sağlandığı ifade edildi. Ancak, bayram ikramiyelerinin artırılabilmesi için TBMM'den kanun çıkması gerekiyor. AK Parti kaynakları, mahallî seçimler nedeniyle şubat sonu veya martın ilk haftasından itibaren Meclis çalışmalarına ara verileceğini, eğer bir artış olacaksa, bayram ikramiyeleriyle ilgili kanun teklifinin bu tarihten önce Meclis gündemine gelebileceğini belirtti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.