Son günlerde düşüş gösteren altın fiyatları hakkında piyasaların uzman ismi İslam Memiş'ten kritik bir uyarı geldi. Memiş, altın fiyatlarında benzeri görülmemiş bir dönemeçe girildiğini söyleyerek, çok büyük düşüş ve yükseliş hareketlerinin yaşanacağını belirtti ve yatırımcılara tarih verdi.

Yüksek enflasyon karşısında yatırımcılar birikimlerini korumak için güvenli liman altına yönelirken, 2024 yılında altın fiyatlarının grafiği dalgalı seyrediyor. Nisan ayının başlarında peş peşe gelen ataklarla ons altın 2431 dolara yükselerek tüm zamanların zirvesine ulaştı, ancak aradan geçen iki haftadan fazla bir sürede kesintisiz düşüş yaşayarak 130 doların üzerinde bir gerileme yaşadı.

Yatırımcılar ve altın sahipleri, emtia piyasasındaki bu düşüşün ne zaman tersine döneceğini merak ederken, Kapalıçarşı piyasalarının önde gelen isimlerinden İslam Memiş'ten beklenen yanıt geldi. Memiş, manipülasyon piyasasının oluştuğunu belirterek, cuma günü açıklanan ABD verileri sonrasında bu haftaya bambaşka bir piyasa dinamiği ile başlayacağımızı söyledi. Pazartesi gününden itibaren yaşanacak tarihi gelişmelerle ilgili Memiş'ten gelen uyarılar ise şu şekilde:

"ALTIN FİYATLARI DÜŞMEYE DEVAM EDECEK"

"Ons altın, haftayı 2300 dolar seviyesinde kapattı. Şu anda 2280 dolar destek seviyesi olarak güçlü bir sınır oluşturuyor, ancak aşağı yönlü bir kırılma yaşanabilir mi? Aylar önce verdiğim 2195 dolar seviyesi uyarım, gecikmeli de olsa gerçekleşmeye başlıyor gibi görünüyor. Düşüş trendi 2200 dolar seviyesine kadar devam edebilir. Gram altın fiyatları da ons altının etkisiyle negatif yönde etkilenecek ve muhtemelen bir süreliğine 2400 liranın altına gerileyerek o seviyelerde kalmaya devam edecek.

Nisan ayı itibarıyla piyasalarda belirsizlik hakimdi ve savaş ortamı manipülasyonlara zemin oluşturdu. Bu manipülasyonlar mayıs ve haziran aylarında da devam edecek gibi görünüyor. Tüm yatırım araçlarında sert dalgalanmalara hazır olunmalı. Bu nedenle, yapmanız gereken tek şey var: Elinize TL geçsin ya da döviz olsun fark etmez... "

"PAZARTESİ İTİBARIYLA GERİ DÖNECEK"

Hemen hazır olun ve paranızı piyasaya sokun. İki ay boyunca dalgalanan ve baskılanan bir atmosfer sizi bekliyor. Ancak endişe etmeyin, Temmuz ayı yaklaşıyor ve işler değişecek. Trend yukarı doğru ilerleyecek ve agresif yükselişler göreceğiz.

Milyonlarca sürücüyü rahatlatan haber: O trafik cezaları iptal ediliyor Milyonlarca sürücüyü rahatlatan haber: O trafik cezaları iptal ediliyor

Biz yatırımcılar olarak düşüşleri fırsata çevireceğiz ve kenarda bekleyeceğiz. Ons altın için hala 3000 dolar, gram altın içinse 3500 lira beklentimizde herhangi bir değişiklik yok.

Planlarımız sabit, sadece manipülasyon piyasası geri döndü ve 1 Mayıs'tan itibaren etkisini gösteriyor. Sabahları sert düşüşler, bazen de sert yükselişler görebiliriz. Hazırlıklı olun, çünkü piyasalar hiç olmadığı kadar hareketli olacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.