Kıymetli Kardeşlerim!

Millet ve İslâm âlemi olarak yeni bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın hazzı, heyecanı ve huzuru içindeyiz. Rabbimize bu sebeple ne kadar hamd ü senada bulunsak azdır. Kurban, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele yakınlaşmak demektir. Kurban ibadeti, bir yandan bizleri Cenab-ı Hakk’a yakınlaştırırken bir yandan da yardımlaşma ve dayanışma ile sosyal yapımızı, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirir. Bayramlar ise, hayatı mutluluk ve huzura kavuşturan, sevinçlerimizi bir halka misali büyüten, sevgi bağlarımızı güçlendiren paylaşma ve dayanışma günleridir. Bayramlar, bizleri fıtratımızla buluşturarak ortak inanç, tarih ve medeniyet ekseninde birbirimize kenetlenmemizi sağlayan, kardeşliğimizi pekiştiren günlerdir. Birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışma duygularıyla hayatı huzur ve sekinet iklimine dönüştüren zamanlardır.

Hiç şüphesiz bayramlar, ancak bütün Müslümanlar için sevinç günü olduğunda ve sevinçler hep beraber yaşandığında gerçek anlamını bulacaktır. O zaman hüzünler azalacak ve gönüller sürur içinde muhabbetle dolacaktır.

Bugün dünyanın her yerinden  müslüman kardeşlerimiz Arafat’ta, Kabe’de Rabbimizin huzurunda kulluğunu yenilerken bizler de burada kalbimiz ve dualarımız onlarla, kerdeşlik duygusuyla Rabbimize yakınlaşmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Bu heyecan ve sevinç duyguları içinde; Kurban Bayramının birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi duasıyla aziz milletimizin,  ve âlem-i İslâm’ın Kurban Bayramlarını tebrik eder, bayramın Müslümanlar arasında gerçek anlamda bir bayrama, yakınlaşmaya ve kaynaşmaya vesile olmasını, Yüce Rabbimden niyaz ederim.

Seyfullah ÇAKIR / İl Müftüsü