Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, Atakum ilçesindeki Yalı Kafe'nin bulunduğu ve imarda otopark alanı olarak görülen yerde çelik konstrüksiyondan inşa edilen yapının kaçak veya mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

"KIYI KENAR KANUNUNA AYKIRI"

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tarafından Yalı Kafe'nin bulunduğu alanda kıyı kenar kanununa aykırı yapılaşmanın olduğunu öne süren İpek, "Kıyı Kenar çizgisi içerisinde kalan  imarda otopark alanı olarak geçen yerde çelik konstrüksiyondan yapı yapılmaktadır. Bu inşaat kaçak veya mevzuata uygun değil. Bu hususta Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe yazmama rağmen inşaatla ilgili bir işlem yapılmayarak inşaata devam ediliyor. Dilekçeme de herhangi bir cevap verilmedi. Otopark alanları yönetmenlik gereği amacı dışında kullanılamamaktadır. Alan, kıyı kenar çizgisi içerisinde kalmaktadır" dedi.

Samsun, Gazze için tek yürek! Samsun, Gazze için tek yürek!

"GEREKENİN YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin imar kanununa aykırı davrandığını iddia eden İpek, "Kamu zararı oluşmaması, kıyının korunması için söz konusu yer ile ilgili yapı ruhsatı varsa ruhsatın usulsüz verilmesinden dolayı, inşaat ruhsatı yoksa, şikayet olmasına rağmen işlem yapmayarak görevini kötüye kullanan kişiler hakkında gerekenin yapılıp kamu davası açılarak eylemlerine uyan suçlardan dolayı cezalandırılmalarını istedik ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.