Samsun'da yediemin otoparkları motosiklet mezarlığına döndü Samsun'da yediemin otoparkları motosiklet mezarlığına döndü

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, 20 yıldır uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın, sağlık sistemini ‘erişilemez’ ve ‘kaotik’ noktaya sürüklediğini öne sürerek, "Hekimler ve bütün sağlık çalışanları iktidar eliyle hedef tahtası hâline getirildi" dedi.

HEKİMLER HEDEF TAHTASI HALİNE GELDİ

Çan, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde Sağlıkta Dönüşüm Programı’na yönelik eleştirilerde bulundu. Kurulan sistemde hastaya ‘müşteri’ muamelesi yapıldığını iddia eden Çan şunları söyledi: "Hekimler ve bütün sağlık çalışanları iktidar eliyle hedef tahtası hâline getirildi. Sayenizde artık çıkıp rahatlıkla ‘eskiden yapamazdık, şimdi doktor dövebiliyoruz’ diye konuşanlar var."

"ULUSLAR ARASI SERMAYEYE AKTARMAK İÇİN İSTEDİİNİZİ BİLİYORUZ"

"Siz, hekimleri hiç anlamamışsınız. Şimdi de 2024 yılı bütçesinden para istiyorsunuz. Keşke bu parayı ve çok daha fazlasını halkın sağlığı için, daha nitelikli, ulaşılabilir ve parasız sağlık hizmeti sunabilmek için, sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını verebilmek için isteseniz. Ama bu bütçeyi uluslararası sermayeye kaynak aktarmak için, sağlık hizmetine ihtiyaç duyan yurttaşlarımızı özel sektöre müşteri olarak paslamak üzere inşaat inşa ettiğiniz bu çarkı döndürmek için istediğinizi de biliyoruz. Komisyonda verdiğiniz para sayma hareketi tesadüf olamaz.”

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.