Günümüzde büyük küçük herkesin elinde olan cep telefonları bizimle birlikte her yere de geliyor. Öyle ki artık bağımlılık derecesine gelen cep telefonlarını tuvalete giderken bile yanımızda götürüyoruz. Ancak bu kendimize yaptığımız en büyük kötülüklerden biri…

2019 yılında yapılan bir araştırma Birleşik Krallık’ta yaşayanların yüzde 57’sinin telefonlarıyla birlikte tuvalete girdiğini ortaya çıkardı. Bir başka araştırma ise 4 Amerikalıdan 3’ünün tuvalette telefon kullandığını kanıtladı. Yani bu araştırma sonuçlarının da gösterdiği üzere cep telefonları klozet kapaklarından çok daha kirli. Bu da birçok sağlık sorununun habercisi.

İnsanların gün içinde binlerce olmasa bile yüzlerce kere telefonlarına dokunduğu düşünülüyor. Birçok kişi tuvalet gittikten, yemek yaptıktan ya da temizlikten sonra ellerini yıkamayı unutmasa da telefona dokunduktan sonra ellerini yıkamayı ihmal ediyor. Ancak, telefonların ne kadar mikrop barındırdığı düşünüldüğünde, cep telefonu hijyenine daha çok dikkat edilmesi gerektiği fark edilir.

Ellerimiz her zaman bakteri ve virüsleri toplayan, enfeksiyon kapmaya en müsait olan organımızdır. Bu yüzden dokunduğumuz telefonlarımızın hijyeni ve kullanım alanları da oldukça önemli. Yapılan birçok araştırma, telefonların pek çok farklı türde patojenik bakteriyle kontamine olabileceğini gösteriyor.

TELEFON DEZENFEKTESİNE DİKKAT

Tüm bunların sonucunda telefonlarımızı düzenli olarak temizlememiz gerektiğinin önemi ortaya çıkıyor. Federal İletişim Komisyonu da telefonlarımız ve diğer elektronik cihazlarımızı her gün düzenli olarak temizlememiz gerektiğini öneriyor. Çünkü zararlı virüsler sert plastik yüzeylerde uzun süre hayatta kalabiliyor.

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan, tartışmalara noktayı koydu Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan, tartışmalara noktayı koydu

Cep telefonunuz ve diğer elektronik cihazlarınızı temizlemek için alkol bazlı mendil ya da sprey kullanabilirsiniz. Telefon kılıfları ile dokunmatik ekranları dezenfekte etmek için minimum yüzde 70 alkol içerikli ürün kullanmaya ve bu temizliği her gün yapmaya dikkat etmelisiniz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.