Milyonları sevindiren haber geldi: Artık tamamen ücretsiz oldu Milyonları sevindiren haber geldi: Artık tamamen ücretsiz oldu

Emeklilik hakkına sahip olmayan EYT'lilerin bayram ikramiyesinden yararlanabilmek adına belirli bir süre içerisinde başvuru yapmaları gerekmektedir. Belirlenen sürenin kesin son tarihi belirlendi ve EYT'lilerin dilekçelerini bu tarih itibariyle teslim etmeleri gerekmektedir. Emeklilik hakkına sahip olmayan EYT'lilerin bayram ikramiyesinden faydalanabilmeleri için en son tarih 31 Mart 2024 olarak belirlendi.

Bu tarihe kadar emeklilik dilekçesini SGK'ya teslim etmeyenler, 1 Nisan 2024 tarihinden sonra başvuruda bulunmaları durumunda Ramazan Bayramı ikramiyesinden yararlanamayacaklar. Ramazan Bayramı, 10-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu bağlamda, 3 bin TL'lik ikramiye ödemeleri 1-9 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Kurban Bayramı ikramiyesi ise 10-15 Haziran tarihleri arasında ödenmesi planlanıyor.

Dul ve yetim aylığı alan bireyler, bayram ikramiyesinden hak ediş oranları doğrultusunda faydalanacaklar. Yüzde 75 hak ediş oranına sahip olanlar 2 bin 250 TL, yüzde 50 hak ediş oranına sahip olanlar bin 500 TL, yüzde 25 hak ediş oranına sahip olanlar ise 750 TL bayram ikramiyesi alacaklar.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.